Bianchi Racefiets

Bianchi-racefiets

Het Italiaanse merk Bianchi brengt sinds 1885 de mooiste racefietsen op de markt. Het merk heeft zelfs een eigen kleur, namelijk het Celeste. Deze kleur is bijna altijd wel terug te vinden in een Bianchi racefiets. Inmiddels heeft het merk in zijn 135 jarige bestaan al vele kampioenen ondersteund. Tevens levert het bedrijf accessoires om jouw Bianchi helemaal af te maken.

Zo won Marco Pantani in 1998 de Tour de France op een Bianchi racefiets. Als eer betoon aan de wielerlegende brengt het merk geregeld exclusieve fietsen op de markt die gespoten zijn in de kleuren van de fiets va Marco Pantani.

Sinds jaar en dag is de Oltre het parade paardje van het merk. Zo is de fiets in ruim 15 jaar tijd door ontwikkelt in de fiets waar wij nu toppers zoals Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen op zien fietsen. Ondanks dat deze renners rijden op fietsen met traditionele remmen is de Oltre ook verkrijgbaar met schijfremmen. Naast de Oltre levert Bianchi verschillende type racefietsen zoals de Specialissima, Aria, Sprint, Infinito, Via Nirone en de dames racefiets Dama Bianca.

Racefiets modellen Bianchi

Bianchi Oltre

Bianchi-oltre

De Bianchi Oltre is te verkrijgen in twee verschillende types. Zo is de Bianchi XR4 het topmodel met de lichtste carbon materialen. Daarnaast is de fiets ook leverbaar in een ander type carbon dan wordt het model XR3 genoemd. In de uitstraling zien beide fietsen er hetzelfde uit. Daarnaast kan jij als klant kiezen voor traditionele remblokjes of schijfremmen.

Bianchi Specialissima

De Specialissima is de fiets voor het hooggebergte. Het frame is gemaakt van de lichtste carbonne materialen en zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk de berg op komt. De fiets is minder aerodynamisch dan de Oltre modellen.

Bianchi-specialissima

Bianchi Aria

Met de Aria heeft Bianchi een echte aerodynamische fiets voor het grote publiek op de markt gebracht. De Aria is in prijs een stuk aantrekkelijker dan de Oltre maar is voorzien van een aerodynamischer frame. Dit is ideaal voor de wegen hier in Nederland.

Bianchi Sprint

Bianchi Sprint is een carbon instapmodel van het merk. De fiets is voorzien van een hoog balhoofd war zorgt voor de nodige comfort. Verder is de fiets verkrijgbaar met en zonder schijfremmen.

Bianchi Infinito

Voorjaarsklassiekers zoals Parijs-Roubaix worden verreden op de Bianchi Infinito. De fiets is voorzien van een langer frame en hoger balhoofd. Dit zorgt ervoor dat de fiets gemakkelijker over de kasseien rijdt. Naast deze twee aanpassingen heeft Bianchi een compleet nieuwe innovatie ontwikkelt in het frame. Zo is de achtervork ontwikkelt van flexibelcarbon dat er voor zorgt dat hobbels en stoten worden geabsorbeerd door de fiets zelf. Echter is dit een extra optie die jij als klant kan kiezen. De fiets wordt standaard geleverd met schijfremmen.

Bianchi Via Nirone

Bianchi-nirone

Het ultieme instapmodel van het merk is de Via Nirone. De aluminium racefiets van Bianchi is voorzien van het specifieke Italiaanse design. Dit zorgt ervoor dat Bianchi één van de mooiste instapmodellen van de markt heeft.

Bianchi Dama Bianca

Naast al deze racefietsen heeft het merk ook specifiek een fiets voor vrouwen ontwikkelt. Met een korter frame is de Dama Bianca de racefiets voor vrouwen.

Heb jij een Bianchi racefiets en ben je opzoek naar bijpassende accessoires? Zoek dan eens in onze zoekbalk op het woord “Bianchi” en vindt alle accessoires van het merk. Of lees ons blog over enkele Bianchi accessoires.

[/vc_column]