De verschillen tussen fietscomputers

De verschillen tussen fietscomputers

Mio-Cyclo-210-fietsnavigatie

Er zijn verschillende fietscomputers op de markt maar welke past nou precies het beste bij jouw wensen en verwachtingen? Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden, voor- en nadelen van de verschillende fietscomputers te geven hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven.

Traditionele fietscomputer

BBB heeft verschillende fietscomputers die geschikt zijn als instapmodel van de fietscomputers. De fietscomputers werken allemaal met een magneet op het wiel en een sensor op de voorvork. Door middel van het aantal rotaties van het wiel kan de computer op het stuur berekenen hoe hard er gefietst wordt.

 

Fietscomputer-bbb-beginnen met wielrennen

Koop hier jouw traditionele fietscomputer

Het grootste verschil in de verschillende traditionele fietscomputers is het aantal functies die de computer ondersteunt. Zo zijn alle computers voorzien van een gemiddelde snelheid, afgelegen kilometers en actuele snelheid. Daarnaast zijn er ook computers met veel meer functies zoals maximale snelheid, rittijd, totaal gefietste kilometers en nog veel meer. Dit maakt dat een simpelere fietscomputer 7 functies heeft en een duurder model 10 functies.

Naast dat het aantal functies een verschil brengt in de fietscomputers is er nog een groot verschil. Zo is de ene fietscomputer met draad en de andere draadloos. Dit wilt zeggen dat er een draad loopt tussen de sensor op de voorvork en de computer op het stuur. Draadloze fietscomputers zijn vaak ietsjes duurder maar hebben geen draad. Dit staat mooier op de fiets en zorgt ervoor dat de draad niet kan breken door slijtage.

GPS fietscomputers

Een totaal andere fietscomputer is een fietscomputer met een GPS ontvanger. Het voordeel hiervan is dat je geen sensor nodig hebt op de voorvork. Een fietscomputer op GPS is voorzien van veel meer functies dan de traditionele fietscomputer.

Verder kun je jouw fietsritten achteraf uploaden en delen op Strava met jouw vrienden. Vaak kan je een fietscomputer met GPS uitbreiden met een hartslagmeter en cadansmeter. Soms worden deze al standaard meegeleverd.

GPS en navigatie

Verder heb je nog de categorie van fietscomputers die werken op GPS en de weg kunnen navigeren. Dit zijn vaak iets grotere fietscomputers, omdat je onder jouw fietstocht een locatie kan intypen en een landkaart kan bekijken.

In ons assortiment hebben wij de Mio Cyclo 210 en 215 HC opgenomen. Dit zijn twee fietscomputer met een zeer gebruiksvriendelijke software. De fietscomputers zijn beiden voorzien van de surprise me functie. Hiermee kan je aangeven hoeveel kilometer je wilt fietsen. De fietscomputer geeft jouw dan drie opties van mogelijke routes. Ideaal voor als je in vreemd gebied wilt gaan fietsen.

fietsnavigatie-Mio-cyclo-210-GPS-fietscomputer

fietsnavigatie-mio-215

Koop hier jouw Mio Cyclo fietsnavigatie

Het verschil tussen de Mio Cyclo 210 en de 215 HC is dat de 215 HC wordt geleverd met een hartslagmeter en cadansmeter.

Share this post


You've just added this product to the cart: