Giant Racefiets

Het in 1972 gestarte Taiwanese merk Giant is één van de grotere spelers in de markt van racefietsen. Naast dat Giant fietsen maakt in Taiwan en China heeft het bedrijf ook een fabriek in Nederland, namelijk Lelystad. De fietsen van het merk kenmerken zichzelf door de prijs-kwaliteitsverhouding.

Modellen Giant

Aero racefiets

Giant-propel

Met de Giant Propel was Giant een van de eerste merken op de markt met een aerodynamische fiets voor in de wegwedstrijden. Destijds reden Laurens ten Dam en Bauke Mollema de beste Tour de France uit hun wielercarrière. Naast de Giant Propel heeft sinds dien enkele transformatie ondergaan en hoort vandaag de dag nog steeds bij één van de beste aero racfietsen uit de markt.

Naast de Propel heeft het merk nog vele andere modellen op de markt. Al deze modellen kenmerken zich door de schuine bovenbuis van de fiets. Deze buis zorgt ervoor dat de fiets behendiger is in de bochten.

Overal uit de voeten met de TCR

Het andere topmodel van Giant is de TCR. De naam bestaat al sinds de jaren 2000 toen. Het frame is sinds die tijd steeds verder doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de TCR een fiets is zonder kinderfoutjes. De TCR is een lichtgewicht racefiets voorzien van een schuine bovenbuis. Dit zorgt ervoor dat je met deze fiets gemakkelijk rondjes om de kerk als zowel de Mont Ventoux kan beklimmen.

De TCR is in veel verschillende modellen en kleuren te verkrijgen. Hierdoor heb jij als fietser zelf de keuze uit het type carbon en de afmontage.

Comfortmodel racefiets

Mocht je opzoek zijn naar een Giant racefiets met iets meer comfort dan is de Defy een geschikte fiets voor jou. De Defy is voorzien van een hoger balhoofd waardoor er minder spanning op de rug komt te staan onder het fietsen. Daarnaast is het frame van de racefiets ietsjes langer. Waardoor schokken van het wegdek worden geabsorbeerd.

Instapmodel racefiets

Giant-content

Verder heeft Giant met de Content het ideale instapmodel voor het grote publiek. De Content is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kan worden geleverd vanaf zo’n €750. De Giant racefiets is voorzien van een aluminium frame. Daarnaast kan jezelf kiezen voor remblokjes of schijfremmen.

 

[/vc_column]