Shimano de grootste leverancier

Shimano de grootste leverancier

shimano-racefiets-onderdelen

Of jouw fiets nou met Shimano is afgemonteerd of niet, iedereen met verstand van fietsen kent Shimano. Dit komt omdat meer dan 70% van alle fietsen is afgemonteerd met onderdelen van deze leverancier. Daarnaast sponsoren het bedrijf veel in het wielrennen. Zo rijden de profrenners van onder andere Ineos, Jumbo-Visma, Sunweb, en Deceunink-Quickstep met onderdelen van het merk. Ook worden grote wedstrijden zoals de Amstel Gold Race  en Ronde van Vlaanderen bijgestaan door Shimano.

Geschiedenis van het bedrijf

Het begon allemaal in het jaar 1921 in Japan toen de heer Shimano een vrijloop voor de fiets uitvond. Dit product werd in 1931 ook het eerste exportproduct. In de bijna 100 jaar dat Shimano bestaat heeft het merk al vele introducties gedaan aan de fiets. Zo heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat er geschakeld kon worden vanaf het stuur. En zo’n tien jaar geleden was Shimano de eerste producent met een elektronische schakelgroep genaamd DI2.

Producten en merken

Naast dat het bedrijf schakelgroepen ontwikkelt voor stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes zijn zij actief over de gehele fietsmarkt met verschillende submerken. Zo worden er sturen en zadel ontwikkelt onder de naam Pro Bike Gear en worden er helmen ontwikkelt onder de naam Lazer.

Helmen en schoenen

Dit laatste is een ontwikkeling van de laatste jaren. Dit omdat pas in 2019 het bedrijf Lazer werd overgenomen door Shimano. De fietsschoenen worden dan weer ontwikkelt onder de eigen naam en de fietskleding onder de naam Pearl Izumi.

Enkele renners die grote prestaties hebben neergezet met de ondersteuning van Shimano zijn Tom Dumoulin, Mathieu van der Poel, Bradley Wiggins, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *