Specialized racefiets

Vanuit passie voor de fiets maakt Specialized sinds 1974 Het merk Specialized racefietsen.  is een van de grootste racefietsmerken op de markt. Het merk heeft racefietsen voor verschillende doeleinden zoals baanwielrennen, klimmen, sprinten en tijdrijden.

Het merk zorgde voor de nodige innovatie in de fietsenmarkt. Zo was specialized het eerste bedrijf op de markt dat een driespaak voorwiel uitbracht voor de racefiets. Deze innovatie en andere heeft het bedrijf kunnen doen doordat zij de beschikking hebben over een eigen windtunnel waarin zij alle fietsen eindeloos kunnen testen op aerodynamica.

Racefiets modellen Specialized

De Allez was het eerste type racefiets dat Specialized op de markt bracht. Dit type zit nog steeds in het assortiment van de fietsenleverancier. Andere bekendere type fietsen zijn de Shivv, Venge, Roubaix en Tarmac.

Aero racefietsen

Racefiets-specialized

De Shivv is de tijdritfiets van het merk en heeft in 2019 een vernieuwing ondergaan. Zo is de tijdritfiets beschikbaar met schijfremmen en is de achtervork een stuk lager en aerodynamischer geworden.

De Venge is de fiets waar sprinters zoals Peter Sagan en Fabio Jakobsen op rijden. De fiets is voorzien van schijfremmen zodat de sprinter altijd veilig en snel kan remmen wanneer dit nodig is. Verder is de fiets voorzien van een extra aerodynamisch frame net zoals de tijdritfiets. Echter is de geometrie van de Specialized Venge totaal anders dan die van de Shivv. Dit komt omdat de Venge enige mate van comfort moet bieden.

Comfort racefiets

De Roubaix is de comfort fiets van het merk. Het balhoofd ligt een stukje hoger dan bij de Venge en Tarmac. Ook is het frame een stukje langer. Dit zorgt ervoor dat trillingen van het wegdek worden geabsorbeerd. En jij er als wielrenner minder last van hebt.

De racefiets voor ieder terrein

Specialized-Tarmac

Tevens heeft het merk nog de Tarmac in het assortiment. De Tarmac is een lichtgewicht racefiets die net als de Roubaix verkregen kan worden met of zonder schijfremmen. De Tarmac is een ideale fiets voor vele verschillende terreinen. Dit maakt dat je de profs vaak in de bergen gebruik ziet maken van de Tarmac.

[/vc_column]