Sportverzorgingsproducten van Born

Sportverzorgingsproducten van Born

Sportverzorgingsproducten-Born

Om jouw lichaam ideaal voor te bereiden op een nieuwe uitdaging is het verstandig om je lichaam goed te verzorgen. Hierdoor zal het lichaam veel sneller herstellen en worden blessures voorkomen. Om je hiermee te helpen ontwikkelde Born verschillende producten. Een aantal van de producten uit het assortiment van Born worden in deze blog behandeld. En na het lezen hiervan weet jij precies het nut per product.

Stap herboren uit de douche.

Om de ochtend goed te beginnen ontwikkelde Born een speciale douchegel. De douchegel heeft een sterke eucalyptus- en mintgeur. Deze stoffen hebben een activerende werking op het lijf doordat alle luchtwegen en poriën open komen te staan.

Douchegel-Born-Awakeshower-sportverzorgingsproducten

Begin en eindig jouw fietsrit met warme spieren.

Om een fietstocht met niet al te koude spieren te beginnen is het aan te raden Start Up of Warming Up te gebruiken. Het verschil in deze producten is enorm, zo is de Start Up een massageolie om de spieren op te waren. De Start Up wordt vooral in de zomer gebruikt.

De warming Up van het merk Born is een massage cream om de benen op te warmen. De cream zorgt er voor dat de benen warmer worden en er gelijk vol gas gegeven kan worden. De warming Up wordt vooral gebruikt in het najaar en het voorjaar. In de zomer is de Warming Up veel al te warm, waardoor het negatieve effecten kan hebben op de sportprestatie.

born-sportverzorgingsproducten-Start-up

 Bescherming tegen de regen

De Protect Oil is een vasthoudende olie die bij slechte weersomstandigheden over de Warming Up gesmeerd dient te worden. De Protect Oil zorgt ervoor dat het water rechtstreeks van de benen afstroomt en de Warming Up zijn werk kan blijven doen. Zodat de benen lekker warm blijven in de meest koude omstandigheden.

Voorkom een pijnlijk zitvlak op de fiets.

Misschien wel het beste product en tegelijkertijd het meest onderschatte product van Born is de No Friction Cream, broekenvet. Door de cream op de zeem of het zitvlak te smeren wordt er een irriterende wrijving tussen broek en het zitvlak voorkomen. De No Friction Cream zorgt er dus voor dat jouw huid niet kapot geschuurd wordt. Zo kan je gemakkelijker lange fietsritten maken zonder last te krijgen van het zitvlak en de billen.

Door de vermindering van wrijving tussen het zitvlak en de broek zorgt de No Friction Cream ervoor dat jouw fietsbroek langer meegaat.

Wash lotion om al jouw producten te verwijderen

Omdat er niet overal een douche beschikbaar is heeft Born een eigen Wash lotion ontwikkeld. Door een washandje nat te maken met de Wash Lotion kunnen bacteriën, zweet en de eerder gebruikte producten van de huid worden gewassen. Door dit te doen voorkom je puistjes en een hoop viezigheid aan je normale kleding.

Massage achteraf voor het beste herstel

Om het lichaam beter te laten herstellen heeft Born een massage olie ontwikkeld. Tot in tegenstelling met de Start Up worden de benen van deze olie niet warmer. Ondanks dat geen een studie heeft bewezen dat massages helpen bij het herstel van het lichaam, zijn alle wielrenners het er toch echt unaniem over eens.

massage olie voor wielrenners

Massage effect zonder masseur?

Heb je niet de beschikking over een masseur. Dan is de Recovery Relax wellicht een oplossing voor jou. De cream zorgt voor een ontspannende tinteling in de spieren waardoor afvalstoffen in de spieren worden afgebroken. En de spieren sneller kunnen herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *