De remblokken van een racefiets

De remblokken van een racefiets

Waarom een fietshandschoen gebruiken

Voor de racefiets heb je verschillende soorten remsystemen. De twee meest voorkomende remsystemen zijn de traditionele remblokjes racefiets en de schijfremmen. De schijfremmen hebben de laatste jaren hun intreden gedaan op de racefiets. Maar veruit de meeste racefietsen hebben nog steeds de traditionele remblokjes. Het gebruik van remblokjes kent enkele voordelen ten opzichte van schijfremmen. Zo is het gemakkelijker om even snel je remblokken te vervangen of de sterkte van rem aan te passen.

De meest voorkomende remblokken op de racefiets

remblokjes-racefiets-Shimano-racefiets-remblokken-R55C4-combipack

De meest voorkomende remblokjes op een racefiets zijn de rubberen R55C van het merk Shimano. De remblokken kunnen worden geleverd per 2 of 4 stuks. Het is altijd aan te raden om een set van 4 stuks te bestellen en een extra setje remblokken op voorraad te hebben. Dit omdat je remblokken met een nat en vies wegdek snel kunnen slijten. Wanneer je met enkel mooi weer fietst zullen je remblokken veel minder snel slijten.

Daarnaast zijn er speciale remblokken voor carbon velgen. Hiermee worden niet carbon velgen met een aluminium remrand bedoelt. Maar carbon wielen die voorzien zijn van een remrand gemaakt van carbon. Vaak hebben deze wielen ook een tube in plaats van een traditionele racefiets band.

Bekijk in de categorie “Remblokken” ons gehele assortiment en voorraad remblokken. Tevens kan je in deze categorie ook onze schijfremblokjes vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *