Wat is de ideale fietsbel voor de racefiets?

In dit blog lees je:

  • Het voordeel van een fietsbel met elastiek.
  • Meer over de HideMyBell.
  • Waar een fietsbel voor de racefiets koopt.

Het mooie weer komt er weer aan en het begint steeds drukker te worden op de Nederlandse fietspaden. Dit betekent dat jij als snellere gebruiker van het fietspad vaak moet laten horen dat je eraan komt. Dit kan je doen door asociaal hard te schreeuwen of door een kleine rinkel te geven met je fietsbel voor de racefiets. Daarom maakte wij een selectie van de beste fietsbel voor op de racefiets voor jou.

HideMyBell Regular is een bijna onzichtbare fietsbel

HideMyBell-fietsbel-racefietsDit is een bijna onzichtbare fietsbel voor op de racefiets. Doordat de fietsbel verwerkt zit in de houder van de fietscomputer is het bijna niet te zien dat je een fietsbel op je racefiets hebt zitten. De HideMyBelll is beschikbaar in houder voor fietscomputers van het merk Garmin, Mio, Sigma, Bryton en Wahoo. Benieuwd naar de meest gebruiksvriendelijke fietsnavigatie? Je leest het  in  ons  blog waarin  wij  meerdere  fietsnavigaties met elkaar vergelijken. Aan de hand van deze blog is het dan veel makkelijker om de juiste fietsnavigatie voor jouw gebruik aan te schaffen. Want eerlijk is eerlijk. Er zijn super veel fietscomputers en niet iedere functie zal je gebruiken.

BBB EasyFit Deluxe gemakkelijk en snel te monteren fietsbel

Het assortiment van BBB beschikt over verschillende bellen voor op de racefiets. De meest verkochte fietsbel van het merk BBB is de EasyFit Deluxe. Dit is een kleine fietsbel voorzien van een elastiek, zodat de bel gemakkelijk en snel van de fiets verwijderd kan worden.

BBB Noisy BBB-17 fietsbel met een strak design

Is een fietsbel met een zeer strak ontwerp. Hierdoor is de fietsbel uiterst geschikt voor op de racefiets. Verder geeft de BBB Noisy BBB-17 een hard geluid. Dit komt doordat de fietsbel is voorzien van een langere hefboom. Deze fietsbel wordt geleverd inclusief twee elastieken, zo is de fietsbel overal op de fietsbel op iedere diameter dikte te plaatsen.

Fietsbellen met een elastiek

Fietsbellen-voor-racefiets

Mocht je de EasyFit Deluxe een te kleine fietsbel vinden, die een te zacht geluid geeft, dan kan je altijd overstappen op de grotere broer Loud&Clear overstappen. Deze bel is voorzien van een grotere schaal waardoor er een harder geluid uit de bel komt en andere weggebruikers jou van verder horen aankomen. Verder is de Loud&Clear gemakkelijk te verwijderen door middel van het elastiek. Een fietsbel met nagenoeg dezelfde eigenschappen is de Cordo Decibel XXL.

Fietsbel te monteren met een schroefje

Wanneer je de bel nooit van de fiets hoeft te verwijderen, kan je altijd kiezen voor een kleine traditionele fietsbel met een schoefje. De Cordo Decibel is een mooie kleine neutrale fietsbel voor de racefiets die doormiddel van een kleine multitool prima op een racefiets bevestigd kan worden. De bel is verkrijgbaar in de kleuren antara en zilver.