Mio Cyclo Fietsnavigatie

Mio-Cyclo-fietsnavigatie

In dit blog lees je:

  • Waarom je nooit meer zal verdwalen.
  • Hoe je nieuwe routes ontdekt.
  • Je een fietstocht deelt met anderen.

mio-cyclo-fietscomputer

De Mio Cyclo fietsnavigatie is één van de meest gebruiksvriendelijke fietsnavigaties op de markt. Met een batterijduur van 10 uur, 3,5 inch touchscreenscherm en gemakkelijk te bedienen software maakt hij alle verwachtingen waar. Verder is de Mio Cyclo 210 fietsnavigatie voorzien van signaal geluiden, zodat jij nooit meer verkeerd hoeft te rijden naar jouw bestemming.

Van de Mio Cyclo fietsnavigatie hebben wij meerdere verschillende modellen in het assortiment. Zo is de Mio Cyclo 210 de simpelere versie. Dit komt omdat de Mio Cyclo 215 HC is voorzien van een hartslagmeter en cadansmeter.  Voor de rest zijn beide fietsnavigaties nagenoeg hetzelfde.

Navigeren naar iedere bestemming

Iedereen heeft wel eens het plan om naar familie, vrienden of een evenement te fietsen. Het probleem is alleen dat je dan vaak zelf niet de kortste route weet. Door het adres van de eindbestemming in te voeren is het gemakkelijk om jezelf over verschillende routes naar je locatie te leiden. Bij vele fietscomputers moet de telefoon gekoppeld zijn om te kunnen navigeren. Maar het voordeel van de Mio Cyclo fietsnavigaties is dat deze geheel zelfstandig kunnen navigeren. Dit bespaart jou weer MB’s, batterijcapaciteit en zo hoef je ook niet altijd jouw mobiel mee te nemen.

Vooraf routes inladen door middel van GPX-routes en de Surprise Me functie

fietsnavigatie-Mio-cyclo-210-GPS-fietscomputer

Daarnaast is het ook mogelijk om GPX-files te uploaden op de fietscomputers van Mio Cyclo fietsnavigatie. Hiervoor dient de fietsnavigatie wel gekoppeld te zijn aan een computer. Dit doe je door de meegeleverde USB-kabel te gebruiken. Ga dan naar “mijn computer” en klik het apparaat aan. Er zullen verschillende mappen verschijnen. Maar om de GPX-files op de fietsnavigatie te zetten moet je ze zetten in de map “Routes” of “Tracks”. Hoe de map heet is weer afhankelijk van het type fietscomputer waar je gebruik van maakt. De GPX-files zorgen ervoor dat de fietsnavigatie een route kan navigeren. Bij een toertocht stelt de organisatie deze bijna altijd beschikbaar. Maar ook is het mogelijk om zelf GPX-files te maken. Hoe je GPX-files maakt leggen wij jou graag uit. Scroll hiervoor wel naar onder in het blog.

Misschien wel de leukste functie op van de Mio Cyclo 210, is de “Surprise me” functie. Met deze functie geef je aan hoeveel kilometer je ongeveer wilt fietsen en de fietsnavigatie komt met drie verschillende routes. Ideaal voor als je op vakantie bent in een vreemd gebied.

Fiets jouw routes nog een keer maar dan sneller

pedaalslag-strava-mio

Gefietste ritten worden opgeslagen in de geschiedenis. Hierdoor kan je oude ritten inladen als nieuwe fietstocht. Je ziet meteen hoe jouw huidige training is ten opzichte van de vorige training. Hierbij moet je dus denken aan een virtuele tegenstander. Ook kunnen de gefietste routes gemakkelijk gedeeld worden met vrienden. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan doormiddel van Strava. Om de ritten te uploaden dient de fietscomputer met een USB-kabel gekoppeld te worden aan de computer.

Ook op vakantie gebruik je alle functies van de Mio fietsnavigatie

Met de landkaarten van alle landen in West-Europa zal je in bijna alle gevallen beschikken over verschillende routes en/of navigatie. Buiten West-Europa is de computer natuurlijk gewoon te gebruiken zonder deze functies.

Een alternatief voor de Mio Cyclo

Het kan zomaar zijn dat je niet opzoek bent naar een Mio Cyclo fietsnavigatie. Dat kan komen doordat de Mio cyclo fietsnavigaties niet passen bij jouw wensen en/of budget. Lees dan zeker eens ons blog waarin wij verschillende fietsnavigaties tegen elkaar afwegen. Zo zijn er fietscomputers met 7 functies maar ook fietsnavigaties met 187 verschillende functies. Bij de uitgebreide fietscomputers is het verstandig om gebruik te maken van een hartslagmeter en andere accessoires zoals een cadansmeter.