De verschillen tussen kilometerteller fiets

De verschillen tussen kilometerteller fiets

Mio-Cyclo-210-fietsnavigatie

Er zijn verschillende kilometertellers fiets op de markt maar welke past nou precies het beste bij jouw wensen en verwachtingen? Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden, voor- en nadelen van de verschillende fietscomputers te geven hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven.

Traditionele kilometerteller

BBB heeft verschillende kilometertellers die geschikt zijn als instapmodel. De kilometertellers fiets werken allemaal met een magneet op het wiel en een sensor op de voorvork. Door middel van het aantal rotaties van het wiel kan de computer op het stuur berekenen hoe hard er gefietst wordt.

 

Kilometerteller-fiets-BBB

Koop hier jouw traditionele kilometerteller

Het grootste verschil in de verschillende traditionele kilometerteller fiets is het aantal functies die de kilometerteller ondersteunt. Zo zijn alle types voorzien van een gemiddelde snelheid, afgelegen kilometers en actuele snelheid. Daarnaast zijn er ook computers met veel meer functies zoals maximale snelheid, rittijd, totaal gefietste kilometers en nog veel meer. Dit maakt dat een simpeler type 7 functies heeft en een duurder model 10 functies.

Naast dat het aantal functies een verschil brengt in tussen alle types, is er nog één groot verschil. Zo is het ene type met draad en de andere draadloos. Dit wilt zeggen dat er een draad loopt tussen de sensor op de voorvork en de kilometerteller op het stuur. Draadloze kilometertellers zijn vaak ietsjes duurder maar hebben geen draad. Dit staat mooier op de fiets en zorgt ervoor dat de draad niet kan breken door slijtage.

Fietscomputer GPS

Een totaal andere fietscomputer is een fietscomputer met een GPS ontvanger. Het voordeel hiervan is dat je geen sensor nodig hebt op de voorvork. Een fietscomputer GPS is voorzien van veel meer functies dan de traditionele kilometerteller.

Bryton-Rider-15-GPS-fietscomputer
Koop hier jouw Bryton Rider 15

Verder kun je jouw fietsritten achteraf uploaden en delen op Strava met jouw vrienden. Vaak kan je een fietscomputer GPS uitbreiden met een hartslagmeter en cadansmeter. Soms worden deze al standaard meegeleverd.

Mio Cyclo biedt GPS en navigatie

Verder heb je nog de categorie van fietscomputers die werken op GPS en de weg kunnen navigeren. Dit zijn vaak iets grotere fietscomputers, omdat je onder jouw fietstocht een locatie kan intypen en een landkaart kan bekijken.

In ons assortiment hebben wij de Mio Cyclo 210 en 215 HC opgenomen. Dit zijn twee fietscomputer met een zeer gebruiksvriendelijke software. De fietscomputers zijn beiden voorzien van de surprise me functie. Hiermee kan je aangeven hoeveel kilometer je wilt fietsen. De fietscomputer geeft jouw dan drie opties van mogelijke routes. Ideaal voor als je in vreemd gebied wilt gaan fietsen.

Mio-cyclo-GPS-en-navigatie

Mio-Cyclo-navigatie

Koop hier jouw Mio Cyclo.

Het verschil tussen de Mio Cyclo 210 en de 215 HC is dat de 215 HC wordt geleverd met een hartslagmeter en cadansmeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *