De redenen waarom jij een fietshandschoen moet gebruiken

De redenen waarom jij een fietshandschoen moet gebruiken

Waarom een fietshandschoen gebruiken

Je ziet ze wel eens langskomen. Wielrenners zonder handschoenen aan. Echter is het dragen van fietshandschoenen geen overbodige luxe wanneer je op de racefiets zit. Waarom?? Dat gaan wij jou in deze mini blog uit te leggen.

Het fietsen zonder handschoen kan lekker luchtig aanvoelen op de huid. Maar dit voordeel weegt zeker niet op tegen de vele nadelen die het fietsen zonder fietshandschoenen met zich mee brengt.

Bescherming bij een val

fietshandschoen-Agu-Essential-Gel-Zwart
Bekijk hier ons assortiment fietshandschoenen.

De huid op je hand is erg dun en beschadigt snel. Omdat je uit een reflex je val wilt opvangen of breken met je handen zorgt dit ervoor dat je handen altijd beschadigt raken bij een val. Dit is erg vervelend wanneer je de volgende dag weer aan het werk moet. Want welk beroep je ook uitoefent, je handen gebruik je bijna altijd. De bewegingen die jij dagelijks maakt in combinatie met de strakke huid zorgen er tevens voor dat de handhuid moeilijker hertelt dan bijvoorbeeld een wond op het zitvlak.

Zweet afvegen

Ook zijn de meeste fietshandschoentjes voorzien van een stuk badstof op de duim. De badstof is ervoor om zweet van het voorhoofd weg te vegen, zodat er geen zweet in de ogen kan komen. Tevens kan je de badstof gebruiken om zweet van je neus te vegen, zodat het zweet niet meer op het stuur kan vallen en het stuur glad wordt.

Blaren op de handen

Het fietsen met fietshandschoenen zorgt ervoor dat je geen blaren krijgt op de handen. Fietshandschoenen zijn voorzien van speciale paddings. Deze zijn bij de ene handschoen dikker dan bij de andere maar deze hebben allemaal het zelfde doen. Het voorkomen van blaren op de handen. Bij een langere fietstocht kan de druk op de handen toenemen waardoor je niet meer stevig op je fiets zit. Door de paddings voorkom je deze druk op de handen. Zo zit je steviger op de fiets en voorkom je blaren op de handen na het fietsen.

Fietshandschoenen zijn bijna altijd gemaakt van een luchtige en ademende stof om te voorkomen dat je handen te warm en zweterig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *