Waarom hebben wielrenners geen fietsbel?

Waarom hebben wielrenners geen fietsbel?

waarom hebben wielrenners geen fietsbel

Iedereen kent het wel een wielrenner die onverwachts langs komt schieten. Een veel gehoorde klacht is daarom ook dat wielrenners een bel horen te hebben op de racefiets of mountainbike. Echter missen zij deze vaak, maar waarom hebben zij dan geen fietsbel?

Hiervoor zijn verschillende redenen te bedenken, tevens zijn hier ook enkele simpele oplossingen voor.

Wielrenners zijn net modellen. Zo letten zij op de kledingstijl, huidskleur en fiets. Alles moet strak, schoon en licht zijn.

Overtollig gewicht tijdens de wedstrijden.

Met het rijden van wedstrijden zit een fietsbel in de weg, naast dat een fietsbel in de weg zit brengt het ook nog extra gewicht mee. En nu hoor ik je al denken “wat scheelt die paar gram nou?”.  Maar als je dat bij alles denk, is je fiets al gauw 10% zwaarder dan de fiets van de concurrentie. En dit zorgt er dus voor dat je minder makkelijk fietst dan dat zij doen. Daarnaast rijd je met een fietsbel in de wedstrijden ook gewoon voor schud.

Het hebben van geen fietsbel wekt bij de overige weggebruikers veel irritatie. Echter hoef jij als wielrenner niet voor schud te rijden in het peloton. Maar kan je de irritatie van de andere weggebruikers toch voorkomen.

De oplossing van het hebben van geen fietsbel voor wielrenners.

fietsbel met elastiek
Heb jij al een fietsbel met elastiek?

Door het gebruik van een fietsbel met een elastiekje kan je de bel gemakkelijk en snel verwijderen. Tevens zul je zelf een hoger gemiddelde hebben doordat je vooraf kunt bellen naar de overige weggebruikers. Bij hen is het signaal van een bel vele malen beter herkenbar dan geroep. Tevens is het gehoor van oudere personen vooral gevoelig voor hoge tonen, zoals een fietsbel geeft. Zo voorkom je dus ook nog eens het risico op een ongeval, waarbij jouw fiets schade heeft of je zelf helemaal onder de schaafwonden zit. In de meeste gevallen ben je als achterop komend verkeer fout. De verzekering zal daarom dus niets aan jou uitkeren, daarin tegen zal jouw verzekering wel uitkeren aan de tegenpartij. Hierdoor zal je eigen premie omhoog gaan.

 

Ontdek de ideale fietsbel voor jouw racefiets.

Wie weet ben je nu wel benieuwd naar de verschillende fietsbellen voor op de racefiets zodat jij de ideale fietsbel voor jou kan ontdekken. Lees alles over de verschillende fietsbellen in onze blog.

 

Korte samenvatting van de blog.

Conclusie van deze blog is dus dat je er verstandig aan doet om een fietsbel (met elastiek) aan te schaffen. Het voorkomt een hoop irritatie bij de medeweggebruiker, maar het levert jezelf nog veel meer op.

Voordelen voor jezelf zijn:
– Sneller gemiddelde
– Minder irritatie
– Kleinere kans op schade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *