Voorkom koude voeten tijdens het fietsen?

Voorkom koude voeten tijdens het fietsen?

voorkomen van koude voeten en handen

Iedereen kent het wel, je wilt blijven wielrennen in de winter en het zonnetje schijnt maar de temperatuur komt niet boven het vriespunt uit. Toch laat jij jezelf als echte plezierfietser niet tegenhouden om een rondje te fietsen. Maar als je thuis komt, met koude voeten van het wielrennen, en onder de douche springt beginnen je tenen verschrikkelijk te tintelen.

Dit wilt natuurlijk iedereen voorkomen. En dat kan!
In deze blog wordt in 5 stappen het geheim uitgelegd hoe jij koude voeten onder het wielrennen kan voorkomen.

 

Stap 1: Smeer je voeten in met een vettige laag.

 

born voeten vet voor warme voeten
Zie ons aanbod van warm-houdende oliën 

Het begint natuurlijk bij je blote voeten. Voordat je je sokken aantrekt is het verstandig om je voeten in te smeren met vaseline. Hierdoor creëer je een extra vetlaag wat de lichaamswarmte isoleert. In het begin zal dit raar aanvoelen maar geen zorgen, je bent er zo aan gewend.

Stap 2: Trek goede sokken aan.

Nadat je je voeten hebt voorzien van een extra vetlaag kun je je sokken aantrekken. Het is echter wel van belang dat je goede sokken aantrekt. Zo moeten er geen gaten inzitten en zijn ze het liefst een beetje dikker. Bijna ieder merk heeft wel een speciale wintersok. Mocht je deze niet in huis hebben. Dan kan je er altijd voorkiezen om 2 paar sokken over elkaar aan te doen. Dit kan echter wel weer zorgen voor meer wrijving. Wat kan zorgen voor irritatie.

Stap 3: Aluminiumfolie over de tenen.

De volgende stap om je voeten lekker warm te houden is om aluminiumfolie over de tenen te doen. Dit mag gerust een dubbele laag zijn. Mocht je geen aluminiumfolie in huis hebben. Dan kan je er ook voorkiezen om het aluminiumfolie om t wisselen voor plasticzakjes. Het probleem van plasticzakjes is alleen dat dit ,net als dubbele sokken, zorgt voor meer wrijving. Daarnaast zijn je voeten vaak te groot voor een plasticzakje. Want het plasticzakje wil je meestal om heel je voet doen omdat het zakje anders kan gaan dubbel zitten tussen de voet en schoen.

Stap 4: Zorg dat je schoenen droog zijn.

Nu is het dan eindelijk tijd om je schoenen aan te trekken. Zorg er alleen wel voor dat deze droog zijn voordat je ze aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je niet koud begint aan je tocht. trek je schoen aan!

Stap 5: Warme en waterdichte overschoenen.

 

Overschoenen om de voeten warm te houden
Zie ons aanbod overschoenen!

En als allerlaatste stap, maar zeker een van de belangrijkste. Zorg voor voor goede overschoenen. Met goede overschoenen bedoelen we overschoenen met een stevige rand aan de bovenkant. Dit voorkomt dat het water van de bovenkant de schoen instroomt. Daarnaast is het belangrijk dat de overschoen het lucht gat aan de onderkant van de schoen afdekt.

Door al deze 5 stappen te doorlopen houdt jij je voeten droog en kom jij vrolijk terug van je fietsrit.

Veel succes!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *