Wat is de beste kaderplaathouder racefiets?

Wat is de beste kaderplaathouder racefiets?

Kaderplaathouder-racefiets

Wanneer je wedstrijden fiets heb je het vast wel eens mee gemaakt. Bij het uitdelen van je rugnummer kreeg je er een kaartje bij om te bevestigen aan je fiets. Het zogenaamde kaderplaatje. Het kaderplaatje zorgt ervoor dat de jury gemakkelijk kan bekijken welke fiets bij welke renner hoort. Dit kan van pas komen wanneer er een grote valpartij is of er een groot peloton in één keer over de streep komt.

Er zijn verschillende plaatsen op de fiets om een kaderplaat te bevestigen. Al deze plaatsen brengen zo ook hen eigen manieren van bevestigen met zich mee. In deze blog behandelen wij verschillende kaderplaathouders om je kaderplaat stevig te bevestigen, dat je krassen op de fiets voorkomt.

 

Kaderplaathouder achter de rem

We beginnen maar meteen met de beste kaderplaathouder voor op jouw  racefiets. De kaderplaathouder die wordt bevestigd achter de achterrem zorgt ervoor dat je geen opzetstuk nodig hebt iedere keer dat je een kaderplaat moet bevestigen.

Deze kaderplaathouder is van sterk aluminium en wordt eenmalig geplaatst achter de achterrem van de fiets. Door middel van een vleugelmoer is het gemakkelijk het boutje los te draaien wanneer er een kaderplaat bevestigd moet worden. In tegenstelling tot alle andere hulpstukken kan je met dit opzetstuk een kaderplaat bevestigen zonder dat daar gereedschap voor nodig is.

Verder zorgt de kromming in het opzet stuk ervoor dat de kaderplaat niet tegen je frame kan gaan krassen onder het fietsen.

Kaderplaathouder-racefiets-Achter-de-rem-BBB

Afneembare kaderplaathouder

Mocht je niet altijd willen rondfietsen met een klein opzetstukje achter je rem, dan kan je er altijd voor kiezen om een afneembaar opzetstukje te nemen. Het opzet stuk bestaat uit een stukje aluminium waar in je een kaderplaat schuift. Door twee kleine boutjes aan te draaien wordt het kaderplaatje geklemd.

Doordat er aan dit opzet stuk twee haakjes zitten en het geleverd wordt met een elastiek. Is de kaderplaathouder gemakkelijk om de zadelpen heen te klemmen. Wanneer de wedstrijd afgelopen is kan je dan het opzetstuk van de fiets halen.

Het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat niet alle kaderplaatjes in dit opzetstuk passen. Vooral in België wordt er nog vaak gewerkt met hele oude en dikke kaderplaatjes. Deze oude kaderplaatjes zijn dan te dik voor de gleuf in het opzet stuk.

Het opzetstuk dat met elastiek wordt bevestigd aan de zadelpen is te verkrijgen voor fietsen met een ronde zadelpen en voor fietsen met een aero zadelpen.

Kaderplaathouder-racefiets--BBB-rond-Zadelpen-RondKaderplaathouder-racefiets-Zadelpen-Aero-elastiek-

 

Tie raps kunnen natuurlijk ook

Mocht je helemaal geen opzetstuk willen gebruiken dan kan je altijd nog kiezen op je kaderplaat vast te zetten met enkele tie raps. Het voordeel van tie raps is dat je maar enkele grammen meer gewicht hebt aan de fiets. Echter is het meest vervelende aan deze manier dat je altijd voorzien moet zijn van een tang op de tie raps af te knippen. In praktijk vergeet je vaak een tang mee te nemen.

Verder zorgt deze manier van bevestigeng voor de meeste krassen. Dit omdat het kaderplaatje meteen op het frame wordt bevestigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *