De Leukste cadeaus voor wielrenners onder de €25,-

De Leukste cadeaus voor wielrenners onder de €25,-

In dit blog lees je meer over:

  • Oplaadbare fietsverlichting
  • Sportvoeding en een bidon.
  • Ass Saver
  • Witte Fietssokken
  • De leukste fietsbril om te geven.
  • Verschillende Zadeltassen

Iedereen die je kent is de komende 365 dagen weer een keertje jarig. En zoals in iedere kennissen- en vriendenkring is er vast wel één wielrenner. Maar wat geef je een wielrenner voor zijn verjaardag? En zijn cadeaus voor een wielrenner meteen iets van honderden euro’s? Wel nee je hebt zat leuke en handige cadeaus die jij kunt geven zonder dat je meer dan €25,- uitgeeft.  Daarom behandelen wij in deze blog de leukste cadeaus die jij kunt geven aan een wielrenner.

Oplaadbare fietsverlichting – Vanaf 23 euro

In Nederland hebben we een groot gedeelte van het jaar te maken met lange donkere dagen. Maar als fanatieke wielrenner wil je iedere dag van het jaar blijven fietsen. Hoe doe je dat? door de juiste fietsverlichting te hebben. En fiets je veel, dan wil je niet om de 3 weken de batterijen van jouw fietsverlichting moeten vervangen. Daarom is oplaadbare fietsverlichting één van de betere cadeaus. Is oplaadbare fietsverlichting boven het budget? Dan kan je er ook voor kiezen om een variant met een batterij te geven. Een fietslicht dat werkt op batterij heeft vaak tot wel 50 branduren.

Sportvoeding + bidon – Vanaf 10 euro

Wanneer je een bidon koopt en hierbij een sportreep en sportgel bij doet heb je een cadeau voor onder de 10 euro. Het leukste aan dit cadeau is dat je zelf de smaken kunt kiezen en het budget per ongeveer €2,- kunt verhogen. Pak het cadeau leuk in en je hebt een klein cadeau met redelijk wat volume. Weet je wat voor een fiets de persoon heeft waarvoor het cadeau is? Dan kan je de bidon hierop afstemmen. Zo zijn de meeste bezitters van een Bianchi verzot op een Bianchi bidon en de Celeste kleurstelling. Weet je niet wat voor fiets de ontvanger van het cadeau heeft? Dan kan je het beste gaan voor een zwarte bidon. Het voordeel aan een zwarte bidon is ook nog eens dat deze lange mooi blijven en dus ook een langere levensduur hebben. Van veel bidons zijn er twee verschillende maatvoeringen. De standaard bidon met een inhoud van 500 milliliter en er zijn ook grotere varianten met een inhoud van 750 milliliter. De meeste wielrenners gebruiken enkel de bidon met een kleinere inhoud. Dit zodat de bidon steviger op de fiets blijft zitten. Maakt iemand langere fietsritten? Dan wordt er vaak gekozen om een grotere bidon mee te nemen. Meer weten waarop je zou moeten letten bij of na het kopen van een bidon voor op de racefiets?

Ass saver – Vanaf 10 euro

Wanneer het buiten iets slechter weer is kent iedere wielrenner wel de irritatie van een natte kont. Dit kan ervoor zorgen dat de broek gaat schuren langs de huid en/of dat het lichaam sneller zijn warmte verliest. De Ass saver is een klein spatbord dat gemakkelijk en snel geplaatst en verwijderd kan worden. Het spatbord zorgt ervoor dat jij als wielrenner geen natte kont/broek krijgt. De Ass saver is een klein spatbord dat iedere wielrenner zou moeten hebben!

Fietssokken – Vanaf 15 euro

Waarschijnlijk herken je het wel dat jouw kennis, vriend of familielid super zuinig is op zijn materiaal. Een goed stel witte fietssokken zijn de fietskleding die de renner nog gesoigneerder maakt. Hiermee wordt bedoeld dat de hij of zij nog beter voor de dag komt bij andere wielrenners. Fietssokken kenmerken zichzelf voornamelijk vanwege de hoogte en strakheid.

Een fietsbril – Vanaf 20 euro

Fietsbril-Masuto-Zwart-Agu-sportbril

Je herkent het zelf wel van het auto rijden of wandelen. Tijdens ieder seizoen heb je wel eens last van een laagstaande zon. Om je ogen goed te beschermen en de fietsrit veilig te houden is het verstandig om een fietsbril te dragen. Naast dat een bril de ogen beschermt tegen zonnestralen, voorkomt het ook nog eens dat insecten in de ogen kunnen vliegen. Fietsbrillen zijn er in vele verschillende varianten. Zo zijn er simpelere fietsbrillen waarvan de lenzen niet te verwisselen zijn. heb je een luxere fietsbril dan wordt deze geleverd in een opbergcase en worden er twee extra lenzen meegeleverd. Deze lenzen hebben vaak een transparante en gele kleurstelling. Zodat je de fietsbril tijdens alle weersomstandigheden kunt gebruiken. Verder wordt kan het draagcomfort van iedere fietsbril anders zijn. Luxere fietsbrillen beschikken vaak over een verstelbaar neusstuk en ventilatiegaten in de lenzen en/of het montuur. Dit voorkomt dat de bril zal aanslaan door het verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van de lenzen. Heeft een fietsbril één groot glas? Dan heb je als wielrenner een beter zicht op de weg. Dit komt omdat het zicht niet belemmert wordt door het montuur. Ook kunnen er minder moeilijk tot bijna nooit een insect onder de lenzen van de fietsbril komen. Een ander groot voordeel van een fietsbril met grotere lenzen is dat er ook minder (rij)wind onder de bril komt en vervolgens traanogen veroorzaakt. Dit is vooral van toepassing wanneer er veel wind staat of als je in een langere afdaling zit. Naast al deze punten zijn er nog veel meer dingen waarop je zal moeten letten bij het kopen van een fijne fietsbril.

Zadeltas – Vanaf 21 euro

Zadeltas-racefiets-Curvepack-Maat-S-BBB

Iedere wielrenner die niet aan een wedstrijd bezig is heeft er wel één. Dan hebben we het natuurlijk over een zadeltasje. Zadeltassen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom hebben wij verschillende maten en modellen in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld de BBB Curvepack. Deze worden gemonteerd doormiddel van een T-buckle en siliconenband. De T-buckle draai je onder de zadelbrug (ijzeren stangen onder het zadel) en klemt zichzelf. Wil je een zadeltas die gemakkelijk kleiner te maken is wanneer de inhoud ook minder is? Dan kan je het beste gaan voor een zadeltas dat gemonteerd wordt doormiddel van een klittenband. De klittenband wordt namelijk altijd geheel om de zadeltas heen gedaan. dus hoe strakker je het klittenband zal trekken, des te kleiner en strakker de zadeltas onder het zadel blijft hangen.

Wij hopen je met deze blog voorzien te hebben van de leukste cadeaus voor wielrenners. Mocht er nog geen geschikt cadeau tussen zitten kijk dan gerust eens verder op onze website. Zo kan je wellicht zelf een pakket maken van verschillende onderhoudsproducten. Weten welke onderhoudsproducten er voor de fiets allemaal zijn? En waarvoor deze allemaal nodig zijn?