Wat is een leuke wielertocht?

Wat is een leuke wielertocht?

Wielertocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederland kent vele wielertochten. En daarom hebben wij voor jou een selectie gemaakt van de wielertochten die jij echt gereden moet hebben. Of je een gevorderde wielrenner bent of je net begint maakt niet uit want vele wielertochten kennen verschillende afstanden. Daarnaast hebben wij bij de samenstelling van deze top 5 gelet op de parkoersen. Zo bestaat de top 5 uit enkele vlakke en hellende wielertochten. Kortom, voor iedereen wat wils.

Elfsteden wielertocht

Ieder jaar starten er op pinkstermaandag zo’n 15.000 wielrenners om de Elfsteden wielertocht af te leggen. De wielertocht is een afgeleiden van het gelijknamige schaatsevenement. De start en finish van de 235 kilometer lange wielertocht liggen in Bolsward. Het parkoers van de Elfsteden wielertocht kent een vlak parkoers door het Friese landschap.

Amstel Gold Race

De grootste ééndaagse wielerwedstrijd van Nederland kent ook een wielertocht voor de recreant. Als deelnemer kun jezelf kiezen voor welke afstand dat jij aflegt. De keuze bestaat uit 6 verschillende afstanden de 65, 100, 125, 150, 200 en 240 kilometer. Bij de route van 65 kilometer krijg je 7 verschillende heuvels voor de kiezen. De bekendste hiervan zijn de Cauberg en Fromberg. Bij de wielertocht over de afstand van 240 kilometer krijg jij als deelnemer 22 beklimmingen te verduren. Dit betekent dat je vrijwel alle beklimmingen in Limburg aandoet. De bekendste hiervan zijn de Cauberg, Keutenberg, Camerig en Eyserenbosweg.

Fietsen in Drenthe

Fietsroute-drentheEen wielertocht over de bekendste berg van Drenthe namelijk de VAM-berg. Deelnemers van de wielertocht hebben de keuze uit een afstand van 55, 100 of 125 kilometer. Verder ontdekt jij als deelnemer de vele kasseienstroken die in Drenthe aanwezig zijn. Het grootste verschil met de kasseienstroken in Drenthe en de rest van Nederland is. Dat de Kasseienstroken in Drenthe lijken op de kasseien van Parijs-Roubaix. Zo bestaan de stroken uit ronde stenen waarvan het lijkt alsof ze er vanaf 2 kilometer afstand zijn ingegooid.

Jan Janssen Classic

Een wielertocht naar de naam van één van de Nederlandse Tour de France winnaars. De Jan Janssen Classic is een wielertocht voor zowel wielrenners als mountainbikers. Wielrenners hebben te keuze uit 6 verschillende fietsroutes variërend tussen de 70 en 200 kilometer. Mountainbikers hebben de keuze mountainbikeroutes tussen de 60 en 100 kilometer. De wielertocht lijdt de deelnemers over zowel de Utrechtse heuvelrug als de op de Veluwe gelegen Postbank.

De omloop de Zevenheuvelen wielertocht

Een andere toertocht voor de wielrenner in Limburg is de uit Berg en Dal vertrekkende omloop der Zevenheuvelen wielertocht. Deelnemers hebben de Keuze uit Limburgse fietsroutes van 80, 110 en 140 kilometers. Het aantal hoogtemeters varieert van 400 tot en met 650 meter. Deelnemers van de wielertocht kunnen gebruik maken van de 2 á 3 tussenpunten.

De omloop der Zevenheuvelen is misschien wel de mooiste wielertocht van Nederland. Dit komt omdat er in alle fietsroutes 0 stoplichten zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *