De ongeschreven regels op de fiets

De ongeschreven regels op de fiets

Ongeschreven regels op de fiets - pedaalslag.nl

Niemand heeft het er over maar ze zijn er zeker wel. De ongeschreven regels op de racefiets of mountainbike. De omerta omtrent de ongeschreven regels heeft lang genoeg geduurd. Daarom doorbreken wij in deze blog het zwijgen. En schrijven wij voor jou een blog over de ongeschreven regels.

Met een schone fiets op pad.

schoonmaak middelen voor de fietsketting
Koop hier je schoonmaak spullen voor de fiets, met korting!

Om te beginnen starten we bij je fiets. Het hebben van een vieze fiets met piepende remmen of ketting is echt een no-go. Door het hebben van een vieze fiets laat je zien dat het fietsen je niet zoveel interesseert. Hierdoor zullen echte renners je nooit serieus nemen. Maak daarom af en toe je fiets schoon en spray je ketting tijdig in.

Naast het hebben van een schone fiets is het ook belangrijk om de benen geschoren te hebben. In onze blog over “Waarom scheren wielrenners hun benen” lees je de reden achter het scheren.

 

 

Fietsen met een vriend

Iedereen fietst wel eens met een vriend of vriendin. En natuurlijk zijn er ook voor deze momenten ongeschreven regels. Ten eerste beginnen we met het gezellig naast elkaar fietsen en de wekelijkse gebeurtenissen bespreken. Daarnaast is het een absolute no-go om een half wiel voor je maatje te fietsen. Het fietsen van een half wiel voor zorgt ervoor dat het tempo ongemerkt omhoog zal gaan omdat de meeste wielrenner graag op gelijke hoogte naast elkaar rijden.

Verder is het belangrijk om in acht te nemen dat je bij het fietsen met een vriend allebei even veel op kop fietst. Is je fietsvriend van een hoger niveau en kan jij niet overnemen. Dan is het niet de bedoeling dat je hem er bij een bordjessprint uit sprint. Dus neem over of sprint anders niet.

Fietsen met een groep

meepraten-over-wielrennen

Als we het dan toch over fietsen met één of meerdere personen hebben. Beginnen we maar gelijk over de grootste irritatie bij fietsers als zij in een groep fietsen. Bij een fietsrit raak je altijd verzeild in het verkeer. Hierdoor kom je altijd gevaarlijke situaties tegen. Als voorste renner zie je deze altijd aankomen. Maar als je achteraan de groep zit moet je maar vertrouwen op de personen voor je. Daarom is het belangrijk dat je als voorste renner altijd even je hand omhoog steekt en een schreeuw geeft bij een tegemoetkomende gevaarlijke situatie.

Fietsen op de weg

Iedereen kent ze wel de wielrenners die denken dat ze prof zijn en op de weg rijden. Het zijn er weliswaar maar enkele die het doen. Maar zij verpesten het voor de rest van alle wielrenners. Fiets daarom waar het kan op een fietspad en pas je snelheid een beetje aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *