Voordelen kopen van een nieuw stuurlint

Voordelen kopen van een nieuw stuurlint

stuurlint-kopen

Een nieuw stuurlint op jouw racefiets doet hem weer als nieuw lijken. Een stuurlint is vaak een van de onderdelen van de racefiets die het meeste slijten. Dit komt door de wrijving van de handen, het vieze wegdek en het zachte materiaal van het stuurlint.

Soorten stuurlint

Bianchi-stuurlint-celeste-racefiets
                  Koop hier jouw Bianchi stuurlint.

Stuurlinten zijn er in vele verschillende kleuren en soorten. Zo hebben ook alle soorten stuurlinten verschillende eigenschappen en voordelen. Een carbon stuurlint gaat bijvoorbeeld langer mee en is gemakkelijker schoon te maken. Een zachter stuurlint met bijvoorbeeld kurk is lekkerder voor de handen maar is moeilijker schoon te maken.

Veiligheid

Naast dat een stuurlint aangenaam is voor de handen zorgt het ook voor enige veiligheid. Zo zorgen de stuurdoppen ervoor dat het stuur niet in het lichaam kan worden gepenetreerd wanneer je valt. Ook zorgt het voor meer grip van de handen zodat je minder snel van het stuur afschiet. Dit zal voornamelijk snel gebeuren wanneer het stuur nat is van zweet of regen.

Uitstraling van de fiets

Door jouw fiets een andere kleur stuurlint te geven verandert de gehele uitstraling van jouw fiets. Zo worden de fietsen van Bianchi bijna altijd afgeleverd met een Celeste stuurlint. Dit is enkel om de uitstraling van de fiets nog meer te benadrukken. Dus wanneer jouw fiets een blauwe streep heeft probeer dan eens een blauw stuurlint in plaats van zwart. Dan heb je meteen het gevoel dat je een nieuwe racefiets hebt. En dit voor slechts enkele tientallen euro’s.

Benieuwd naar ons assortiment?

Bekijk ons gehele assortiment stuurlinten onder de categorie “Accessoires” –> “Op en aan de fiets” –>  “Stuurlint” en ontdek al onze soorten en kleuren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *