Voordelen kopen van een nieuw stuurlint

stuurlint-kopen

In dit blog lees je:

  • Het nut van Nieuw Stuurlint.
  • De verschillende soorten stuurlint.
  • Waarom een stuurlint veel verandert aan je racefiets.

Een nieuw stuurlint op jouw racefiets doet hem weer als nieuw lijken. Een stuurlint is vaak een van de onderdelen van de racefiets die het meeste slijten. Dit komt door de wrijving van de handen, het vieze wegdek en het zachte materiaal van het stuurlint.

Wat zijn de verschillende soorten stuurlint?

Stuurlinten zijn er in vele verschillende kleuren en soorten. Zo hebben ook alle soorten stuurlinten verschillende eigenschappen en voordelen. Een carbon stuurlint gaat bijvoorbeeld langer mee en is gemakkelijker schoon te maken. Een zachter stuurlint met bijvoorbeeld kurk is lekkerder voor de handen maar is moeilijker schoon te maken.

Verbeter de veiligheid en uitstraling van de fiets

Voordelen- Stuurlint

Naast dat een stuurlint aangenaam is voor de handen zorgt het ook voor enige veiligheid. Zo zorgen de stuurdoppen ervoor dat het stuur niet in het lichaam kan worden gepenetreerd wanneer je valt. Ook zorgt het voor meer grip van de handen zodat je minder snel van het stuur afschiet. Dit zal voornamelijk snel gebeuren wanneer het stuur nat is van zweet of regen.

Door jouw fiets een andere kleur stuurlint te geven verandert de gehele uitstraling van jouw fiets. Zo worden de fietsen van Bianchi bijna altijd afgeleverd met een Celeste stuurlint. Dit is enkel om de uitstraling van de fiets nog meer te benadrukken. Dus wanneer jouw fiets een blauwe streep heeft probeer dan eens een blauw stuurlint in plaats van zwart. Dan heb je meteen het gevoel dat je een nieuwe racefiets hebt. En dit voor slechts enkele tientallen euro’s.

Andere voordelen van het juiste stuurlint

Naast dat een nieuw stuurlint zorgt voor een fijnere grip, mooiere fiets en betere veiligheid zijn er ook nog andere voordelen aan het hebben van een nieuw stuurlint. Zo zal er meer comfort ontstaan waardoor je minder hard en verkrampt in het stuur zult knijpen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de handen gaan slapen. Heb jij wel eens last van slapende handen en voeten tijdens het fietsen? In onze blog over tintelende handen en voeten tijdens het fietsen geven wij tips hoe jij hier vanaf kunt komen.