Gratis verzending vanaf €50,-      14 dagen Retourneren          Voor 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd

 Gratis verzending vanaf €50,-      14 dagen Retourneren          Voor 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd

CO2 fietspomp wat is het voordeel?

CO2-fietspomp

In dit blog lees je:

  • Hoe een CO2 fietspomp mee te nemen.
  • Tot hoe hard de banden worden opgepompt.
  • Welke kleine voor- en nadelen er zijn.

Wat is er nou makkelijker dan dat je snel en gemakkelijk je band kan oppompen. Iedereen kent het wel je rijdt lek en wilt snel door omdat je later op de dag nog een afspraak hebt staan. Of in de winter wanneer het flink koud is en je bijna geen kracht meer hebt om je fietsband op te pompen.

Hoe hard pompt een CO2 fietspomp de band op?

Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor de fietspompen met een CO2 patroon. Deze fietspompen pompen de banden binnen enkele seconden op tot maar liefst 8 bar. Dit betekent dat een CO2 fietspomp niet alleen de band sneller, maar ook nog harder oppompt.

Een ander groot voordeel van een CO2 pomp is dat deze vaak veel kleiner zijn dan een traditionele fietspomp voor onderweg. Om deze manier heb je dus minder ballast mee te nemen tijdens het fietsen.

Wat is het nadelen?

voordelen-co2-fietspomp

Het enige nadeel aan een CO2 fietspomp is dat je maar een beperkt aantal kansen hebt om de band hard te krijgen. Maar ook dit probleem valt makkelijk te tackelen door twee CO2 patronen mee te nemen. Dit doe je gemakkelijk door gebruik te maken van een juiste framehouder. Deze is te monteren onder de bidonhouder. Wanneer je de juiste framehouder heb voor de CO2-fietspomp, dan is het mogelijk om twee extra patronen mee te nemen. Op deze manier hoef je dus nooit in de problemen te komen.

Bij aanschaf van een CO2 fietspomp wordt er vaak één of meerdere patronen meegeleverd. Verder heeft ieder merk wel weer dezelfde patronen in het assortiment, waardoor je altijd precies de goede patronen koopt. De beste tip die wij jou verder nog kunnen geven is dat je enkel patronen koopt van het merk waarvan de pomp van is. Dit voorkomt dat je onderweg staat met CO2 patronen die niet op de CO2 fietspomp passen.

Overigens is et niet aan te raden om de CO2-patronen en fietspomp mee te nemen in de achterzak van je fietsshirt. Wanneer je ten val komt zullen de patronen niet platgedrukt worden. De stevigheid van de patronen kan dus voor vervelende blessures aan de onderrug zorgen. Ook kunnen de ijzeren patronen vervelend tegen elkaar tikken. Dit vinden wijzelf een heel irritant geluid.

Het voordeel van het kleine formaat

Wanneer je op de fiets zit wil je het liefst zo weinig mogelijk onnodige materialen meenemen. Vandaar dat een CO2 fietspomp zo ideaal is voor de gemiddelde wielrenner. Een kleine CO2 fietspomp is makkelijk weg mee te nemen in de zadeltas van jouw racefiets. Maar welke zadeltassen zijn hiervoor geschikt? Doorgaans zijn de CO2-patronen te verkrijgen in verschillende groottes. Zo hebben de standaard kleinere CO2-patronen een inhoud van 13 gram. Deze patronen bevatten voldoende inhoud om een fietsband van de racefiets op te pompen tot zo’n 8 bar. Heb je een mountainbike? Dan zal er veel meer lucht in de fietsband moeten. Dit ondanks dat de luchtdruk in de fietsband veel lager zal zijn dan bij een racefiets. Dit komt omdat de fietsbanden van een mountainbike veel breder zijn. Wil je de fietsbanden van een mountainbike oppompen met een CO2-fietspomp? Dan kan je het beste gebruik maken van de grotere CO2-patronen met een inhoud van 25 gram.

Delen op

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook andere Blogs