Oplaadbare fietsverlichting racefiets

Oplaadbare fietsverlichting racefiets

USB-fietslamp-oplaadbaar

Zoals je waarschijnlijk zelf ook al door had is het nog steeds vroeg donker in Nederland, dit betekent dat jouw meeste fietsritten waarschijnlijk in het donker zullen plaatsvinden. Om dit vaak te kunnen doen is het belangrijk dat jij al jouw fietsritten in het donker veilig aflegt. Daarom behandelen wij in deze blog het nut van oplaadbare USB fietslampen en een aantal van deze fietsverlichting.

Waarom je oplaadbare fietsverlichting nodig?

Doordat de dagen snel donkerder worden is het verstandig om met een goed stel fietslampen op pad te gaan. Fietslampen die oplaadbaar zijn via een USB-kabel hebben vaak een degelijke kwaliteit. Dit komt omdat de lampen vaak iets duurder zijn dan de doorsnee lampen op batterij.

Het grootste voordeel aan fietsverlichting die oplaadbaar is via een USB-kabel is dat je nooit meer met een lege lamp hoeft te staan. Natuurlijk ligt dit helemaal aan jezelf. Maar in theorie is het mogelijk en verstandig om de lampen om de aantal fietstochten weer helemaal vol te laden.

Wanneer je dit niet doet zullen de meeste lampen een klein knipperend signaal geven, waardoor jij weet dat het tijd is om de verlichting op te laden.

 

BBB Signal klein en super goed zichtbaar.

Omdat wij van Pedaalslag veiligheid hoog in het vaandel dragen beginnen wij maar meteen met de beste verlichting die oplaadbaar is via een USB-kabel. Het BBB Signal voorlicht is door de 12 uur lange brandtijd en siliconen bevestigingsstrip een gebruiksvriendelijke fietslamp. Het voorlicht heeft een sterkte van wel 50 lummen en kan binnen twee uur volledig worden opgeladen. Het achterlicht daarentegen heeft een sterkte van 20 lummen en een brandtijd van wel 15 uur.

Signal-achterlicht-bbb-mini-achterlichtBBB-voorlicht-Signal-Fietslicht

Koop hier jouw Signal fietsverlichting.

 

De BBB Spy Combo fietsverlichting is multifunctioneel.

De BBB Spy Combo is een verlichtingsset die gemakkelijk te dragen is op zowel de fiets, als de arm of helm. Door middel van een koppelingsstuk zijn de lampen gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Dit is een zeer handige functie wanneer je de verlichting aan de arm of helm bevestigt. Verder kunnen de lampen ook afzondelijk van elkaar worden gemonteerd op de fiets. Alle opzetstukken hiervoor worden meegeleverd met de Spy Combo fietslamp.

Met een voorlamp van 40 en een achterlamp 15 lummen doet de Spy Combo aanzienlijk onder voor de BBB Signal. Dit geld ook voor de brandtijd van de verlichting deze is bij de Spy Combo 3 uur en bij de Signal 12 uur.

Spy-combi-helm-fietsverlichtingVerlichtingsset-fiets-BBB-BLS-127-combi

Koop hier jouw Spy fietsverlichting.

AXA Niteline verlichting voor nog meer zicht.

Om wat variatie toe te brengen aan deze blog hebben wij ervoor gekozen om met AXA ook een ander merk onder de loep te nemen. AXA heeft net als BBB een verlichtingsset die gemakkelijk te bevestigen is door middel van siliconenstrips. De Niteline is wel een stukje groter dan de Signal van BBB, maar dit is te verklaren door de sterkte. Met een sterkte van 100 lummen in de voorlamp, wordt je met de Niteline nog beter gezien dan met zijn alternatief. De achterlamp van de Niteline valt met 9,2 lummen echter wel tegen. De brandtijd van 5 uur is naar onze mening goed zat voor jouw fietsritten in de avond.

Niteline-T4-USB-oplaadbare-fietslamp-axa

Koop hier jouw Niteline verlichting.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *