Oplaadbare fietsverlichting voor de racefiets

USB-Fietsverlichting-Kopen

In dit blog lees je:

  • Welke verschillende oplaadbare fietslampen er zijn.
  • Hoe de fietsverlichting gemakkelijk is te bevestigen.
  • Welke voordelen een oplaadbare fietslamp heeft.

Zoals je waarschijnlijk zelf ook al door had is het nog steeds vroeg donker in de winter, dit betekent dat jouw meeste fietsritten waarschijnlijk in het donker zullen plaatsvinden. Om dit vaak te kunnen doen is het belangrijk dat jij al jouw fietsritten in het donker veilig aflegt. Daarom behandelen wij in deze blog het nut van oplaadbare fietsverlichting en een aantal van deze fietsverlichting.

Waarom heb je oplaadbare fietsverlichting nodig?

USB-oplaadbare -fietsverlichting-Sigma

Doordat de dagen snel donkerder worden is het verstandig om met een goed stel fietslampen op pad te gaan. Fietslampen die oplaadbaar zijn via een USB-kabel hebben vaak een degelijke kwaliteit. Dit komt omdat de lampen vaak iets duurder zijn dan de doorsnee fietslampen op batterij.

Het grootste voordeel aan fietsverlichting die oplaadbaar is via een USB-kabel is dat je nooit meer met een lege lamp hoeft te staan. Natuurlijk ligt dit helemaal aan jezelf. Maar in theorie is het mogelijk en verstandig om de lampen om de aantal fietstochten weer helemaal vol te laden.

Wanneer je dit niet doet zullen de meeste lampen een klein knipperend signaal geven, waardoor jij weet dat het tijd is om de verlichting op te laden.

Een super heldere koplamp voor op de fiets

Wanneer je in het donker fietst is het wel zo fijn om een zo helder mogelijke fietsverlichting te hebben. Met name het voorlicht speelt hierin een belangrijke rol. Er kan namelijk zomaar een tak over de weg liggen of een wandelaar in het donker lopen. Door gebruik te maken van een goed fel fietslicht zie je deze obstakels al van veraf en kan je een eventueel ongeluk voorkomen. Met de Sigma Buster 800 beschik je over één van de fellere fietslichten van de markt en ook in praktijk is dit echt een super fijn fietslicht. De Sigma Buster 800 heeft namelijk verschillende standen en het is goed zichtbaar hoe vol de accu van de fietsverlichting nog zit.

Verlichting voor aerodynamisch stuur

Heeft jouw racefiets een aerodynamisch en plat stuur? Dan is de kans heel erg groot dat veel fietsverlichting niet geplaatst kan worden. Dit komt doordat veel fietsverlichting voorzien is van een kunststofbeugel. Deze kunststofbeugels zijn gemaakt voor ronde sturen. De diameter van het stuur maakt dan weer niet uit doordat deze geheel naar wens te verstellen is met een snelspanner. Maar welke fietsverlichting past er dan op een racefiets met een aerodynamisch stuur? Fietsverlichting ie wordt bevestigd met een siliconen strap past altijd. Dit komt doordat de siliconen band flexibel is en dus om iedere vorm heen kan. Doordat de band verschillende gaatjes heeft is de verlichting geheel naar wens te verstellen. De diameter en vorm van het stuur maakt dus niet meer uit. De fietsverlichting met een siliconen band is uiterst geschikt en zorgt ervoor dat de verlichting altijd goed op het stuur blijft zitten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de verlichting van het stuur af trilt.

BBB Signal klein en super goed zichtbaar

Oplaadbare-fietsverlichting

Omdat wij van Pedaalslag veiligheid hoog in het vaandel dragen beginnen wij maar meteen met de beste oplaadbare fietsverlichting die oplaadbaar is via een USB-kabel. Het BBB Signal voorlicht is door de 12 uur lange brandtijd en siliconen bevestigingsstrip een gebruiksvriendelijke fietslamp. Het voorlicht heeft een sterkte van wel 50 lummen en kan binnen twee uur volledig worden opgeladen. Het achterlicht daarentegen heeft een sterkte van 20 lummen en een brandtijd van wel 15 uur. Het voorlicht geeft veel licht af zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Maar wil je liever een fietslicht dat een lichtbundel op de weg maakt? Dan kan je beter voor een fietslamp gaan die zo’n 300 lummen heeft. Deze fietsverlichting is dan ook wel meteen een heel stuk duurder. 

Fietsverlichting voor multifunctioneel gebruik

De BBB Spy Combo is een verlichtingsset die gemakkelijk te dragen is op zowel de fiets, als de arm of helm. Door middel van een koppelingsstuk zijn de lampen gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Dit is een zeer handige functie wanneer je de verlichting aan de arm of helm bevestigt. Verder kunnen de lampen ook afzonderlijk van elkaar worden gemonteerd op de fiets. Alle opzetstukken hiervoor worden meegeleverd met de Spy Combo fietslamp.

Verlichtingsset-fiets-BBB-BLS-127-combi

Spy-combi-helm-fietsverlichting

Met een voorlamp van 40 en een achterlamp 15 lummen doet de Spy Combo aanzienlijk onder voor de BBB Signal. Dit geld ook voor de brandtijd van de verlichting deze is bij de Spy Combo 3 uur en bij de Signal 12 uur. Maar het kleine formaat maakt het wel een uitstekende verlichtingsset voor als je deze gebruikt om extra goed op te vallen. 

AXA Niteline verlichting voor nog meer zicht

Niteline-T4-USB-oplaadbare-fietslamp-axa

Om wat variatie toe te brengen aan deze blog hebben wij ervoor gekozen om met AXA ook een ander merk onder de loep te nemen. AXA heeft net als BBB een verlichtingsset die gemakkelijk te bevestigen is door middel van siliconenstrips. De Niteline fietsverlichting is wel een stukje groter dan de Signal van BBB, maar dit is te verklaren door de sterkte. Met een sterkte van 100 lummen in de voorlamp, wordt je met de Niteline nog beter gezien dan met zijn alternatief. De achterlamp van de Niteline valt met 9,2 lummen echter wel tegen. De brandtijd van 5 uur is naar onze mening goed zat voor jouw fietsritten in de avond. 

Waar moet je verder aan denken bij fietsen in het donker?

Wanneer je gaat fietsen in het donker is het vaak ook een stukje kouder dan gemiddeld. Dit komt natuurlijk omdat de warmte van de zon is verdwenen. Om de fietsrit in het donker daarom nog beter te laten verlopen is het verstandig om koude voeten te voorkomen. Verder kunnen wij aanraden om gebruik te maken van opvallende kleding. Zo is het geen overbodige luxe om reflecterende delen op een zadeltas, handschoenen of fietsjack te hebben.