De beste spatborden voor de racefiets

De beste spatborden voor de racefiets

Regen-Spatbord-racefiets-spatborden-racefiets

Iedereen kent het wel. Je bent aan het trainen met je trainingsgroepje en de weg is nat. Sommige van jouw trainingsvrienden hebben een spatbord en sommigen niet. Maar welke spatborden zijn er het beste voor jouw racefiets? En welk effect en nut hebben de verschillende spatborden? In deze blog leggen wij jou hierover alles uit.

De Ass-saver voor onder het zadel

De Ass-saver is een klein spatbord wat gemakkelijk en super snel te monteren en demonteren is. De Ass-saver is gemaakt van plastic en voorzien van twee haken in het design. De twee haken zorgen ervoor dat het spatbord onder het zadel, aan de burg, geklemd kan worden. Hierdoor is er geen extra gereedschap nodig bij het gebruik van een Ass-saver. De Ass-saver kenmerkt zichzelf door de prijsvriendelijkheid en hoge mate van gebruikersgemak.

Ass-saver-zwart-racefietsspatbord
Koop hier jouw ASS-Saver.

Achterspatbord voor de racefiets

Een ander alternatief is een langer spatbord. Hiermee voorkom je niet alleen dat je eigen kont en rug nat en vies wordt. Maar voorkom je ook dat het opspattende water en vuil in het gezicht komt van de renner die bij jou in het wiel zit. Dit spatbord voor de racefiets wordt bevestigd met een gesp aan de zadelpen. Het is bij dit spatbord wel belangrijk dat de fiets voorzien is van een zonder zadelpen.

BBB-Achterspatbord-Racefiets
Koop hier jouw achterspatbord.

Complete spatbordenset voor de racefiets.

De meest complete oplossing houden wij voor het laatste. Een complete spatbordenset waarmee niet enkel de billen en rug worden veiliggesteld maar een set waarmee ook de benen en voeten worden veiliggesteld van opspattend water en vuil. Deze spatbordenset voor de racefiets is voorzien van een achter- en voorspatbord. De spatborden worden net boven het wiel bevestigd met enkele elastieken aan het frame. Verder worden de spatborden geklemd tussen de remmen.

BBB-spatbord-racefiets-combiset-voor-en-achter
Koop hier jouw spatborden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *