De beste spatborden voor de racefiets

Regen-Spatbord-racefiets-spatborden-racefiets

In dit blog lees je:

  • De voor- en nadelen per spatbord.
  • Welk spatbord op jouw fiets past.
  • Het spatbord dat jij nodig hebt.

Iedereen kent het wel. Je bent aan het trainen met je trainingsgroepje en de weg is nat. Sommige van jouw trainingsvrienden hebben een spatbord en sommigen niet. Maar welke spatborden zijn het beste voor jouw racefiets? En welk effect en nut hebben de verschillende spatborden? In deze blog leggen wij jou hierover alles uit. Zo weet jij dus dat je de juiste spatborden voor de racefiets koopt.

De Ass-saver en het achterspatbord voor de racefiets

Spatborden-racefiets

De Ass-saver is een klein spatbord wat gemakkelijk en super snel te monteren en demonteren is. De Ass-saver is gemaakt van plastic en voorzien van twee haken in het design. De twee haken zorgen ervoor dat het spatbord onder het zadel, aan de burg, geklemd kan worden. Hierdoor is er geen extra gereedschap nodig bij het gebruik van een Ass-saver. De Ass-saver kenmerkt zichzelf door de prijsvriendelijkheid en hoge mate van gebruikersgemak.

Een ander alternatief is de BBB RoadCatcher II BFD-04 dit is een langer spatbord.  Hiermee voorkom je niet alleen dat je eigen kont en rug nat en vies wordt. Maar voorkom je ook dat het opspattende water en vuil in het gezicht komt van de renner die bij jou in het wiel zit. Dit spatbord voor de racefiets wordt bevestigd met een gesp aan de zadelpen. Het is bij dit spatbord wel handig als de racefiets voorzien is van een ronde zadelpen. Heb je een racefiets met een aerodynamische zadelpen? Dan neemt het monteren van de BBB RoadCatcher II BFD-04 meer tijd in beslag. Wel is dit een spatbord voor de racefiets dat makkelijk te gebruiken is op een fietsen met schijfremmen.

Complete spatbordenset voor de racefiets

bbb-roadcatcher-ii-bfd-04-achterspatbord-racefiets De meest complete oplossing houden wij voor het laatste. Een complete spatbordenset waarmee niet enkel de billen en rug worden veiliggesteld maar een set waarmee ook de benen en voeten worden veiliggesteld van opspattend water en vuil. Deze spatbordenset voor de racefiets is voorzien van een achter- en voorspatbord. De spatborden worden net boven het wiel bevestigd met enkele elastieken aan het frame. Verder worden de spatborden geklemd tussen de remmen. Dit maakt dat deze spatbordenset dus enkel geschikt is voor racefietsen die gebruik maken van traditionele remhoeven. Dus heb je een fiets met schijfremmen. Dan kan je beter voor één van de twee andere spatborden kiezen.

Een breder spatbord

Wil je de spatborden voor op de racefiets ook gebruiken voor tijdens het mountainbiken of gebruik je fietsbanden met een breedte van 28 millimeter of breder? Dan kan je wellicht het beste kiezen voor een spatbord dat breder is. Ook deze spatborden vind je gewoon bij ons in het assortiment. Het enige nadeel aan deze spatborden is dat je met de benen eerder tegen de randen van het spatbord aankomen. Het helpt dan ook om het spatbord zo laag mogelijk te plaatsen. Het water heeft dan geen mogelijkheid om op te spatten en de benen zijn minder breed. Voordeel hiervan is dan weer dat de benen het spatbord niet raken de fietsbroek dus niet slijt en het spatbord goed recht blijft zitten.

Is het voor een cadeau?

Wil je een spatbord aan iemand geven als cadeau? Denk dan goed na over wat voor fiets iemand heeft. Weet je het verschil tussen schijfremmen en traditionele remmen niet? Bij schijfremmen zit er aan de linkerkant van het wiel een ronde schijf van zilver. Of twijfel je nog over welk cadeau jij gaat geven. Bekijk dan snel on blog en wij geven jou nog meer ideeën voor het beste wielrenner cadeau.