5 onmisbare items voor een fietstocht

5-onmisbare-items-fietstocht

In dit blog lees je het nut van:

  • Een zadeltasje
  • Fietspompje
  • Sportvoeding
  • Contant geld
  • En een fietsnavigatie

Steeds vaker stappen mensen op de fiets om te ontspannen. Maar wat moet je meenemen tijdens het fietsen? In deze blog vertellen wij jou daarom wat de onmisbare fietsaccessoires zijn voor tijdens een fietstocht.

Onmisbare-items-fietstocht

Zadeltasje (banden, minitool en bandenlichter)

Misschien wel een van de belangrijkste dingen om mee te hebben is een gevuld zadeltasje. In een zadeltasje stop je meestal een setje bandenlichters, kleine multitool en twee binnenbanden. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een CO2-patroon kan je deze ook opbergen in je zadeltas.

Zorg er echter wel voor dat je een stevige en stabiele zadeltas hebt. Een zadeltas die veel beweegt kan zorgen voor beschadigingen aan de fiets en irritatie bij jou als fietser zelf.

Zadeltas-racefiets-Curvepack-Maat-S-BBB

Fietspompje op de racefiets

Wanneer je lek rijdt is het natuurlijk wel zo handig om de band hard te kunnen oppompen. Zorg daarom voor een fijne fietspomp die je meekunt nemen tijdens het fietsen. Tegenwoordig zijn veel kleine fietspompjes voorzien van een kleine beugel die kan worden geplaatst onder de bidonhouder. Op deze plekt valt het niet op dat je een fietspompje mee hebt en heb je er geen last van.

Bij het kopen van de juiste kleine fietspomp voor onderweg is het belangrijk om niet enkel op de grootte van het pompje te letten. Een te kleine fietspomp zorgt er namelijk voor dat je de band niet hard genoeg kunt oppompen.

Ook zijn er kleine pompjes die voorzien zijn van een kleine slang. Hierdoor kan je meer druk uitoefenen tijdens het pompen zonder dat het ventiel verbuigt.

Sportvoeding tijdens het fietsen

Je weet nooit wat er gebeurt tijdens een fiets tocht. Zo kan je verdwaald raken of tegenwind hebben waardoor het lijf een stuk meer energie verbruikt dan je in gedachten had. Steek daarom altijd een sportreep in het zakje van je shirt. In 9 van de 10 gevallen zal je de sportreep niet gebruiken maar die ene keer dat je de sportreep nodig hebt ben je jezelf dankbaar. Een hongerklop is namerlijk een van de ergste dingen die je op de fiets kunt meemaken.

Contant geld

Wellicht raak je onder het fietsen verdwaald of kom je een leuk terras tegen. In beide gevallen kan contant geld je een hoop plezier opleveren. Maar waarom dan contant geld en geen pinpas? Omdat je met contant geld gemakkelijker kunt betalen bij een pontje. Ook is het minder erg om 10 euro kwijt te raken dan je pinpas.

Een duidelijke Fietsnavigatie

Mocht je toch verdwaald zijn en weet je de weg niet meer terug. Gebruik dan je fietsnavigatie om de snelste route terug naar huis of de camping te vinden. Ook kan een fietsnavigatie ervoor zorgen dat je niet verdwaalt in onbekende gebieden.

Lijkt een fietsnavigatie jou wel wat, maar weet je niet welke het beste past bij jou wensen en welke fietsnavigatie het beste en makkelijkste is? Wij leggen het in onze blog omtrent de verschillende Mio Cyclo fietsnavigaties aan jou uit.fietsnavigatie-mio-215