In dit blog lees je:
- Waarom je niet altijd voor de mooiste Bidonhouder moet kiezen.
- Welke voordelen iedere Bidonhouder heeft.
- Waar deze Bidonhouders te verkrijgen zijn.
Als je opzoek gaat naar een nieuwe bidonhouder kom je totaal verschillende soorten tegen. Maar wat zijn nou de voordelen van al die bidonhouders? En wat zijn de nadelen? In deze blog behandelen wij verschillende soorten bidonhouders, waardoor jij de voor- en nadelen van alle bidonhouders weet. En de beste voor jouw doeleinden kan kopen. Of wellicht is ben je opzoek naar een cadeau voor een wielrenner uit jouw kennissenkring.
Steel de show met de stijlvolle BBB Flexcage
Een bidon gemaakt van hard kunststof en voorzien van twee klemstukken. De bidon wordt vanuit tweekanten ingesloten en geklemd. Op het gebied van design verdient de Flexcage ook zeker een 9+. Het enige nadeel aan een kunststof bidonhouder is dat de bidon nooit zo strak zit als in een traditionele bidonhouder. Verder is er niets te doen aan de bidonhouder wanneer hij versleten is.
De Traditionele ijzeren bidonhouder
Naar onze mening is de traditionele bidonhouder nog steeds de beste. Oke als we eerlijk zijn verdient hij niet de hoofdprijs voor het design. Maar de voordelen en een mooie kleur maken alles helemaal goed. De traditionele bidonhouder is voorzien van één klemstuk. Echter sluit dit klemstuk over een groot gedeelte van de bidon.
Verder is een traditionele bidonhouder een klein beetje bij te buigen waardoor de bidon altijd strak in de houder blijft zitten. Zelfs op de kasseien hoef je met een traditionele bidonhouder geen bidon te verliezen. Het nadeel van een kunststof bidonhouder is dat deze na verloop van tijd slijt en dus soepeler wordt. Ook hard het kunststof een beetje uit. Dit in combinatie met een oudere bidon zal ervoor zorgen dat de bidon gemakkelijker uit de bidonhouder zal schieten. Dit kan er op een slechtwegdek voor zorgen dat je de bidon verliest.
Een super lichtgewicht bidonhouder de BBB Dualcage
Net als de Flexcage bidonhouder is de Dualcage ook gemaakt van hard kunststof. Het verschil zit voornamelijk in het design. Zo bestaat de Dualcage uit een bidonhouder met één klem stuk. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker de bidon kan pakken vanuit een schuine hoek. Het nadeel hiervan is echter dat de bidon minder goed vast zit op de fiets.
Een bidonhouder monteren op een fiets zonder boutjes
Heb je een dubbel geveerde/full suspension mountainbike dan kan het monteren van een bidonhouder nogal een groot probleem zijn. De bidon zit dan vaak onderaan het frame en is dan al heel snel vies. Het is niet fijn om tijdens het drinken uit de bidon opeens een hoop zand binnen te krijgen. Maar niet getreurd er is een oplossing. Zo kan je toch een bidonhouder monteren wanneer er geen bevestigingspunten aanwezig zijn op de fiets. Met de BBB Haulermount BBC-111 monteer je gemakkelijk een (extra) bidonhouder op de fiets. De BBB Haulermount is een koppelstuk dat voorzien is van een dikke antislipband en een rubberen unit. Dit voorkomt dat de bidon en bidonhouder kunnen gaan bewegen of zelfs losraken. Heeft de fiets hele dikke buizen? Dat maakt ook niet uit, want de antislipband is geheel op maat te maken. Zo monteer je gemakkelijk een bidonhouder op een full suspension mountainbike. Is er geen ruimte tussen het frame? Dan raden wij je aan om de bidonhouder te bevestigen aan de zadelpen. Zo weet je zeker dat je nooit in de problemen komt met de vering van jouw fiets.