Pokkie telefoonhouder voor op je fiets

Pokkie-Cordo-Telefoonhouder-fiets

In dit blog lees je:

  • Waarom je van de Wet een Pokkie moet hebben.
  • Voor welke telefoon deze mobielhouder geschikt is.
  • Wat het alternatief is voor een Telefoonhouder op de fiets.

Sinds 1 juli 2019 is het in Nederland niet meer toegestaan om met een mobile telefoon in de hand te fietsen. Daarom is het belangrijk om een telefoonhouder op je stuur van de fiets te hebben, zodat jij nog steeds kunt kijken welke kant je op wordt genavigeerd of om te kijken hoe jouw Netflixserie afloopt.

De gebruiksvriendelijkste telefoonhouder voor op de fiets

Cordo heeft met de Pokkie de ideale oplossing voor jou. De Pokkie is een houder voor jouw telefoon, waarmee je gemakkelijk jouw telefoon kan plaatsen op het stuur. De telefoonhouder fiets is  gemaakt van hard kunststof. Hierdoor bepaal jij als gebruiker zelf in welke hoek de telefoon staat. Ideaal dus voor als de zon via het scherm in jouw gezicht schijnt. Met de de draaibare knopjes zet je de telefoon in een andere houding of op een andere plaats op het stuur.

De Pokkie is geschikt voor sturen (of ronde buizen) met een dikte van maximaal 25,4 millimeter en 180 graden te draaien. Zodat jij je scherm kunt houden zoals je het zelf graag wilt. Telefoons met een minimale afmeting van 15,5 x 6,5 centimeter en een maximale grootte van 18 x 9 centimeter zijn geschikt voor de Pokkie. Nu heeft iedere telefoon een andere dikte. Dit kan ervoor zorgen dat de telefoon een klein beetje ruimte heeft om te bewegen. Neem bijvoorbeeld een Apple Iphone 13. Wanneer de telefoon voorzien is van een hoesje past de telefoon echt uitstekend in de houder. Maar wanneer er geen hoesje om de telefoon zit is er een kleine ruimte tussen de bovenste randen van de Pokkie telefoonhouder en de telefoon. Gelukkig heeft de fabrikant van de Pokkie telefoonhouder voor op de fiets hier over nagedacht. De houder wordt namelijk geleverd met een extra foam rand. Door deze op de Pokkie te monteren komt de telefoon een heel klein stukje hoger. Dit zorgt er voor dat de telefoon super strak in de telefoonhouder zit. Dit maakt de Pokkie een goede telefoonhouder voor de fiets voor telefoons van de merken Apple en Samsung.

Aluminium telefoonhouder voor de fiets

De eerder beschreven telefoonhouder is gemaakt van kunststof maar houd de telefoon wel op vier verschillende punten vast. Daarom vinden wij de Pokkie in praktijk één van de meest fijne telefoonhouders voor op de fiets. Maar heb je geen vertrouwen in kunststof en wil je liever gebruik maken van een aluminium telefoonhouder? Ook dan hebben wij verschillende telefoonhouders in het assortiment. Deze telefoonhouders zijn gemaakt van aluminium en klemmen de telefoon ook stevig. Verder heeft de aluminium telefoonhouder ook nog het voordeel dat deze horizontaal en verticaal gebruikt kan worden.

Telefoonhouder voor dikke en dunne fietssturen

Pokkie-telefoonhouder-fiets

Een ander veel gehoord probleem is dat de telefoonhouder niet goed om het stuur heen past. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat de telefoonhouder en telefoon niet stevig en stabiel op de fiets zitten. De gevolgen hiervan kunnen zijn dat de telefoon tijdens het fietsen op de grond valt. Maar hoe weet he nou zeker dat de telefoonhouder stevig op het stuur gemonteerd kan worden? Simpelweg door te letten op de diameter van het stuur en de minimale en maximale stuurdiameter die de telefoonhouder aankan. Twijfel je over de stuur diameter? Ook dan hoef jij jezelf geen zorgen te maken. Want de Ergotec telefoonhouder is geschikt voor zowel dikke als dunne fietssturen. Hierbij moet je denken aan een diameter van 22,2 tot en met 31,8 millimeter.

Heb je toch liever een fietsnavigatie?

Ben je toch van mening dat je mobiel niet alle functionaliteiten biedt die je nodig hebt of vind je het niet fijn om je mobiel op je stuur te hebben? Wellicht is de Mio Cyclo 210 dan de ideale fietsnavigatie voor jou. De Mio Cyclo 210 is een zeer gebruiksvriendelijke fietsnavigatie met super veel opties. Zo bied de Mio Cyclo 210 de mogelijkheid om routes voor jou te maken. Lees meer over de Mio Cyclo 210 in ons blog over deze fietsnavigatie.