Hoe voorkom je een hongerklop?

Hoe voorkom je een hongerklop

In dit blog lees je:

  • Wat je moet eten en drinken.
  • Waarom je sportdrank moet drinken i.p.v. water.
  • Welke sportrepen het makkelijkste te eten zijn.

sportvoeding-born-energy-multi-carbo-sportdrank

Als je al wat langer op de fiets zit herken je het vast wel. Je bent een lekker stukje aan het fietsen en opeens voel je een hongerig gevoel opkomen. Vanaf dat moment kan je enkel en alleen nog maar aan eten denken. Plots kom je er achter dat je voor het fietsen niet zoveel eten op hebt. De minuten lijken wel uren te worden en je tempo zakt per kilometer. Tot op het moment dat je nog maar 23 kilometer per uur kunt fietsen en zwalkt over de weg. In het vervolg wil je deze spreekwoordelijke hel kunnen voorkomen. Daarom vertellen wij jou hoe voorkom je een hongerklop.

Eten, drinken en herhalen

Om jouw fietstocht tot een succes te maken is het belangrijk om goed te eten en drinken. Door voor als tijdens het fietsen voldoende te drinken voorkom je krampen.

Het nut van sportdrank

Hongerklop-voorkomen-Sportvoeding

Door sportdrank aan het water in de bidon toe te voegen creëer je een nieuwe bron van energie. Ook zit sportdrank vol met mineralen en vitaminen die sneller worden opgenomen door het lichaam. Zo krijg je ongemerkt meer energie nodig dan je denkt.

“Wist je dat sportdrank tot 4 keer beter wordt opgenomen in het lichaam?”

Sportdrank is er in verschillende vormen. Zo hebben de meeste merken tabletten en potten met poeder. De tabletten zijn handig voor als je de bidon op locatie opnieuw wilt vullen met sportrank. De potten zijn daarentegen weer makkelijk doordat je zelf kunt bepalen hoeveel sportdrank je aan de bidon toevoegt.

Welke verschillende sportgellen zijn er?

Net als dat er verschillende sportdranken zijn, is er ook een groot verschil tussen de soorten sportgellen. Het grootste onderscheidt is te maken tussen de merken Born en Sis. De sportgellen van het merk Sis hebben een ultieme smaakbeleving en zijn gemakkelijker door te slikken. Verder is het merk Born heel bekend bij duursporters. Het merk heeft vele verschillende sportgellen. Bij deze sportgellen is het nog belangrijker dan bij Sis om goed te drinken. Hierdoor zullen de voedingsstoffen uit de sportgellen eerder in het lichaam worden opgenomen.

Is er een groot verschil tussen sportrepen?

Wat betreft sportrepen is het verschil tussen Born en Sis minder groot. Dit komt omdat Born een aantal verschillende sportrepen in het assortiment heeft. De ene reep is kleiner en makkelijker weg te eten dan de ander.

Het sportvoedingsmerk Sis heeft minder verschillende soorten sportrepen in het assortiment. De repen van Sis kenmerken zichzelf enkel door een andere smaak. De repen van Sis zijn net als de sportgellen van het merk gemakkelijk door te slikken.

Leuk deze informatie, maar hoe voorkom je een hongerklop?

Ons advies is om ieder uur dat je gaat fietsen genoeg te eten en te drinken. Om het jezelf makkelijk te maken kan je gebruik maken van de 1 reep, een gel en één volle bidon sportdrank per uur. Verder is het geen overbodige luxe om een stel goede bidonhouders op jouw fiets te monteren. Dit voorkomt namelijk dat je tijdens het fietsen een bidon verliest.

Nu zal je tijdens een korte rit geen sportrepen of -gellen nodig hebben. Maar toch is het verstandig om altijd een sportreep in het achterzakje van je fietsshirt mee te nemen.