Waarop te letten bij het kopen van een stuurlint

Waarop te letten bij het kopen van een stuurlint

In dit blog lees je:

  • Welk stuurlint het meeste grip biedt.
  • Wat een makkelijk schoon te maken stuurlint is.
  • Welke stuurlint bij jouw Bianchi racefiets past.

Stuurlint-Kopen

Tijdens het schoonmaken van je fiets kwam je erachter dat het stuurlint niet meer schoon te krijgen is. Het aanschaffen van een nieuw stuurlint heeft een super groot effect op het uiterlijk van je fiets. Daarom behandelen wij in deze blog enkele stuurlinten en welke stuurlinten goed zijn voor jouw doeleinden. Natuurlijk zijn de voorkeuren per persoon verschillend maar over het algemeen zijn er drie verschillende soorten stuurlinten waarmee je bijna alles afdekt.

Op wat voor fiets ga je het stuurlint gebruiken?

Als aller eerste is het belangrijk om te kijken of je een stuurlint zoekt voor jouw racefiets, gravelbike of cyclocrossfiets. Zo kan je jezelf voorstellen dat je op de racefiets niet al te veel te maken krijgt met hobbelige wegen.

Als je op een cyclocrossfiets of gravelbike fietst heb je wel te maken met hobbelige wegen. In dit geval wil je dan wat meer comfort. Daarom is het aan te raden om een dikker stuurlint te nemen dat een groot gedeelte van de schokken absorbeert.

Het merk BBB heeft voor de gravelbike een speciaal stuurlint ontwikkeld. Het stuurlint is voorzien van een goede antislip stof en is dikker dan een normaal stuurlint. Dit maakt dat het stuurlint het comfort op de fiets nog meer verhoogt. Het stuurlint heeft de naam GravelRibbon en is te verkrijgen in de kleuren zwart, grijs en zand geel. Het gravelbike stuurlint is ook ideaal te gebruiken op de cyclocrossfiets.

Een stuurlint dat altijd schoon te krijgen is

stuurlint_racefiets_Carbon_RaceRibbon_zwart-BBB

Naast de GravelRibbon heeft het merk BBB ook de RaceRibbon in het assortiment opgenomen. De RaceRibbon is een stuurlint dat meer geschikt is voor de racefiets. De RaceRibbon is in twee verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo is er een uitvoering met een carbonstructuur en een versie waarin kurk verwerkt zit.

Het voordeel van het kopen van een stuurlint met de carbonstructuur is dat het gladdere materiaal bijna altijd schoon te krijgen is. Dit maakt dat het stuurlint een stuk langer meegaat dan een stuurlint waarin kurk verwerkt zit. Het nadeel van dit stuurlint is echter dat het iets minder demping biedt bij schokken van het wegdek.

Een goede tussenweg

Bianchi-Stuurlint-Celeste-Carbon

Zoals eerder al te lezen was bestaat er ook nog een stuurlint waarin kurk verwerkt zit. Het voordeel hiervan is dat het stuurlint zacht aanvoelt en een goede demping geeft bij schokken van de weg. Het stuurlint met kurk zit meestal standaard op de fiets gemonteerd, omdat dit zowel voor wedstrijdrenners als toerfietsers een uitstekend stuurlint is.

Waar stuurlinten met een carbonstructuur veel al in de kleur wit of zwart zijn. Is er een ruime keuze in de verschillende kleuren bij stuurlinten waarin kurk verwerkt zit.

Een stuurlint dat bij jouw Bianchi past?

Ook zijn er fietsmerken op de markt die met steeds meer eigen kleuren werken. Vaak zie je bij het kopen van een stuurlint van deze fietsen een speciale kleur heeft. Het bekendste voorbeeld hiervan is het merk Bianchi, al jaar-en-dag maakt het merk gebruik van de kleur Celeste. Daarom is het ook niet toevallig dat het merk een eigen stuurlint heeft ontwikkeld in deze kleur.

Al met al zijn er vele verschillende soorten stuurlinten op de markt. Maar in de meeste gevallen wordt er gekozen voor een neutrale kleur zoals zwart of wit. Daarnaast is er nog de keuze wat betreft dikte van het materiaal. Hierbij is het vooral belangrijk om te bedenken wat jij met je fiets gaat doen.

Voordelen van een nieuw stuurlint

Naast dat een nieuw stuurlint goed is voor het moraal is, zijn er nog tal van voordelen van een nieuw stuurlint op jouw racefiets. Om nog dieper op het onderwerp in te gaan hebben wij daarom ook een extra blog geschreven waarin de voordelen van een nieuw stuurlint worden behandeld.