Beginnen met wielrennen

Beginnen met wielrennen

In dit blog lees je:

  • Wat je nodig hebt als je begint met wielrennen.
  • Waar je jouw fietsproducten koopt.

Iedereen moet ooit ergens beginnen met wielrennen. Daarom is het niet erg of je nou al een sport verleden hebt of dat je in het verleden vaker op de bank te vinden was. Het ene moment is het andere niet en het zal niet altijd lekker gaan. Maar gelukkig ben je een echte volhouden en keren de goede dagen vanzelf terug.

In het begin zal je minder hard en ver fietsen dan de buurman die al enkele jaren op de racefiets zit, maar na een half jaar zal je al goed met hem meekunnen komen. maar waar moet je nou op letten wanneer je gaat beginnen met wielrennen?

De beginners outfit voor wielrenners

Maar hoe begin je nou met wielrennen? Het is simpel je gaat naar een fietsenwinkel en schaft het nodige materiaal aan. Naast een fiets heb je vele fietskleding nodig zoals een shirt, broek, handschoenen, fietscomputer, helm en schoenen. In totaal (incl. fiets) zal je zo rond de € 1200,- kwijt zijn voor een wielrennerstarterspakket.

Lazer-Blade-plus-fietshelm-Zwart

RC1-Shimano-Fietsschoenen

Daarnaast is het de bedoeling dat je in je blote kont in je fietsbroek zit. Een extra tip die wij je graag meegeven als beginnende fietser is. Maak gebruik van broekenvet, hierdoor zal je minder irritatie aan het zitvlak krijgen. Tevens gaat je fietsbroek lager mee door het gebruik van broekenvet. Andere voordelen van broekenvet lees je in onze blog “Hoe voorkom ik pijnlijke billen tijdens het fietsen?”.

Leuke kleine extra fietscomputer

Zoals eerder al beschreven is het aan te raden om een fietscomputer aan te schaffen. Dit is verstandig om je na de nodige investeringen graag aan het langere termijn denkt. Het aanschaffen van een fietscomputer is verstandig omdat je dan gemakkelijk je vooruitgang kan zien. Er is enorm veel keuze op het gebied van fietscomputers. Zo zijn er simpele computers die voornamelijk de snelheid meten. Maar er zijn ook computers die naast snelheid ook de hartslag, cadans en wattages meten. Op hoe uitgebreider de teller hoe beter je de vooruitgang kan checken.

Voorkom gedonder onderweg

Beginnen-wielrennen

De eerste outfit is aangeschaft en de eerste ritten zijn gemaakt. Het is nu tijd om langere fietsritten te gaan maken maar welke voorbereidingen moet ik dan treffen? Als het mooi weer is rijdt iedereen graag even langs het terras om wat te drinken. Daarom neem je met mooi weer altijd contant geld of een pinpas mee. Echter is het ook verstandig om bij minder mooi weer geld mee te nemen. Dit omdat je meerdere lekke banden of een hongerklop kan krijgen. De voorkeur geven wordt gegeven om contant geld mee te nemen omdat je bijvoorbeeld op een veerpont vaak niet kan pinnen. Zoals we eerder al zeiden kan je altijd lekrijden onderweg. Om dit snel zelf te verhelp is het belangrijk om een extra binnenband, bandenlichters en een klein pompje mee te nemen.

Onze laatste tip over sportvoeding

Als laatste tip willen wij je meegeven dat het verstandig is om op tijd te eten tijdens het fietsen. Maar wat is dan op tijd? En hoe weet je snel hoeveel je al hebt gefietst? Gebruik daarom een fietscomputer en voorkom dat je te laat eet en een hongerklop krijgt. Benieuwd naar de beste fietscomputer voor de beginnende wielrenner?