Beginnen met wielrennen

Beginnen met wielrennen

Beginnen met wielrennen

Iedereen moet ooit ergens beginnen met wielrennen. Daarom is het niet erg of je nou al een sport verleden hebt of dat je in het verleden vaker op de bank te vinden was. Het ene moment is het andere niet en het zal niet altijd lekker gaan. Maar gelukkig ben je een echte volhouden en keren de goede dagen vanzelf terug.

In het begin zal je minder hard en ver fietsen dan de buurman die al enkele jaren op de racefiets zit, maar na een half jaar zal je al goed met hem meekunnen komen.

De beginners outfit voor wielrenners.

Maar hoe begin je nou met wielrennen? Het is simpel je gaat naar een fietsenwinkel en schaft het nodige materiaal aan. Naast een fiets heb je nog een shirt, broek, handschoenen, fietscomputer, helm en schoenen nodig. In totaal (incl. fiets) zal je zo rond de € 1200,- kwijt zijn voor een wielrennerstarterspakket.

Daarnaast is het de bedoeling dat je in je blote kont in je fietsbroek zit. Een extra tip die wij je graag meegeven als beginnende fietser is. Maak gebruik van broekenvet, hierdoor zal je minder irritatie aan het zitvlak krijgen. Tevens gaat je fietsbroek lager mee door het gebruik van broekenvet. Andere voordelen van broekenvet lees je in onze blog “Hoe voorkom ik pijnlijke billen tijdens het fietsen?”.

Zwart-wit-condor-fietshelm

Comfortfit-rood-fietsshirt-BBB

Spinningschoen-mountainbikeschoen-Schoenen-ME100-Zwart-Shimano

 

 

 

 

 

Leuke kleine extra.

Fietscomputer-bbb-beginnen met wielrennen
Ontdek welke fietscomputer het beste bij jou past.

Zoals eerder al beschreven is het aan te raden om een fietscomputer aan te schaffen. Dit is verstandig om je na de nodige investeringen graag aan het langere termijn denkt. Het aanschaffen van een fietscomputer is verstandig omdat je dan gemakkelijk je vooruitgang kan zien. Er is enorm veel keuze op het gebied van fietscomputers. Zo zijn er simpele computers die voornamelijk de snelheid meten. Maar er zijn ook computers die naast snelheid ook de hartslag, cadans en wattages meten. Op hoe uitgebreider de teller hoe beter je de vooruitgang kan checken.

 

 

Voorkom gedonder onderweg.

sportvoeding voor het wielrennen
Koop hier jouw sportvoeding!

De eerste outfit is aangeschaft en de eerste ritten zijn gemaakt. Het is nu tijd om langere fietsritten te gaan maken maar welke voorbereidingen moet ik dan treffen? Als het mooi weer is rijdt iedereen graag even langs het terras om wat te drinken. Daarom neem je met mooi weer altijd contant geld of een pinpas mee. Echter is het ook belangrijk om bij minder mooi weer geld mee te nemen. Dit omdat je meerdere lekke banden of een hongerklop kan krijgen. De voorkeur geven wordt gegeven om contant geld mee te nemen omdat je bijvoorbeeld op een veerpont vaak niet kan pinnen.

Zoals we eerder al zeiden kan je altijd lekrijden onderweg. Om dit snel zelf te verhelp is het belangrijk om een extra binnenband, bandenlichters en een klein pompje mee te nemen.

Als je dit allemaal hebt aangeschaft kan je beginnen met fietsen en je trainingsrondjes uitbreiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *