Wat is het beste ophangsysteem voor de fiets?

Wat is het beste ophangsysteem voor de fiets

In dit blog lees je:

  • Waarom je je fiets veilig moet ophangen.
  • De verschillende manieren van ophangen.
  • Welke fietsophangbeugels je kunt kopen.

Ophangen-fiets

Het veilig opbergen van je racefiets is altijd al een moeilijke klus geweest. Je wilt niet dat jouw fiets beschadigt door dat hij in het gangpad staat naast de studentenfiets van je dochter.

Heb je er dan al eens over nagedacht om jouw fiets op te hangen? Met een fiets ophangsysteem zorg je ervoor dat de fiets uit het voetengetrap staat. Zo voorkom je onaangename beschadigingen aan de fiets. Tevens levert het ophangen van je fiets jou een hoop extra ruimte op in de schuur.

Nu je besloten hebt om gebruik te gaan maken van een fiets ophangsysteem is het belangrijk om de verschillende soorten ophangsystemen tegen elkaar af te wegen. Daarom leggen wij jou hieronder de voor- en nadelen per fiets ophangsysteem uit.

Wat zijn de opties om je fiets op te hangen?

fiets-ophangsysteem-WallMount-BTL93-BBB

In totaal zijn er drie verschillende fiets ophangsystemen. De eerste keuze die je zal moeten maken is of je de fiets horizontaal of verticaal wilt ophangen. Het voordeel van je fiets horizontaal ophangen is dat de fiets hoger geplaatst kan worden. Waardoor de fiets minder gauw beschadigt. Het nadeel van dit ophangsysteem is echter dat de fiets op deze manier veel plek in beslag neemt op de muur. Wanneer dit fiets ophangsysteem jou ideaal lijkt is de BBB Wallmount het ideale ophangsysteem voor jou.

Wanneer je de fiets niet horizontaal maar verticaal wilt ophangen heb je de keuze uit twee verschillende fiets ophangsystemen. Het ene ophangsysteem wordt geplaats op de muur van het gebouw en het andere ophangsysteem wordt bevestigt aan het dak.

Fiets verticaal ophangen

Het voordeel van de fiets verticaal ophangen is, dat er wel drie fietsen op de plek kunnen hangen waar één fiets horizontaal wordt opgehangen. Een nadeel is echter wel dat de fietsen dichter bij de grond hangen en dus eerder kunnen beschadigen. Verder hangen fietsen die worden opgehangen aan het dak minder stabiel dan dat de fiets wordt opgehangen aan de muur.

BBB_ParkingLot_BTL-126_fietsophangbeugel-300

fiets-ophangsysteem-ParkingHook_BTL26-BBB

Mocht jouw voorkeur uit gaan naar een fiets die hangt aan het dak, dan is de Parkinghook het ideale fiets ophangsysteem voor jou. Wil je de fiets ophangen aan de muur, dan is de Parkinglot II een beter fiets ophangsysteem voor jou. Beschadigingen en slijtage van de fiets gaan hand in hand. Daarom leggen wij jou uit hoe je onnodige slijtage aan de fiets kunt voorkomen.