Welk merk racefiets is goed?

Welk merk racefiets is goed?

Welk merk racefiets is goed
Waarschijnlijk ben je opzoek naar een nieuwe racefiets en ben je benieuwd naar welke racefiets goed is. Om te beginnen is het belangrijk om te kiezen welk merk fiets dat jij wilt hebben en bij jouw wensen, eisen en budget past.

Top merken racefietsen

Enkele topmerken die zichzelf al tientallen, zoal niet honderdtal, jaren bewijzen zijn Giant, Specialized,, Bianchi, , Merida,  Trek, Pinarello, en Colnago. Wanneer je een fiets koopt van een van deze merken ben je verzekert van een fijne fiets. Deze merken zijn in staat duizenden fietsen te produceren, waardoor zij de fietsen goedkoper op de markt kunnen brengen.

B-merken racefietsen

Naast de top merken die zichzelf al hebben bewezen zijn er ook andere spelers op de markt aanwezig. Deze merken zijn tevens weer op te verdelen in meerder categorieën. Van deze merken is Ridley naar onze mening de beste keuze. Van het merk Canyon hoor je wel eens verhalen dat de zadelpen spontaan inzakt of de voorvork padjes eruit vliegen. Of dit komt doordat de fiets enkel online te kopen is en je hem zelf in elkaar moet zetten of dat het een fabricage fout is durven wij niet te zeggen.

Welk merk racefiets is goed

Overige B-merken op de markt zijn Sensa, Zannata, Cube en Eddy Merckx. Dit zijn vaak fietsen met een dikker en goedkoper carbon. Dit zorgt ervoor dat de fiets zwaarder is dan de fiets had kunnen zijn. Het dikkere carbon zorgt ervoor dat een carbon fiets van deze merken goedkoper kan zijn dan het carbon van een racefiets van een top merk.

 

B-Twin de Decathlon racefiets

Het eigenmerk racefietsen van de Decathlon is B-Twin. Het merk produceert en verkoop de meeste fietsen in Europa. Dit zorgt ervoor dat het merk fietsen kan aanbieden tegen een lagere prijs. Echter worden de fietsen van B-Twin rijklaar gemaakt door een “student” in de winkel. Dit zorgt ervoor dat de fiets niet optimaal op jouw lichaam wordt afgesteld en het servicelevel een stuk lager is dan bij jouw plaatselijke fietsenmaker.

Verder is het met klem af te raden om een fiets of frame via Aliexpress. Deze fietsen zijn niet getest door de UCI. Dit betekent dat er een grote kans is dat de racefiets niet voldoet aan de veiligheidseisen. Ook hoor je vaak dat een zo’n fiets niet stijf is en/of spontaan door middel breekt. Dit kan zeer gevaarlijke situaties veroorzaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *