Alles over sport en voeding

sport en voeding

In dit blog lees je:

  • Hoe te eten voor en na het sporten.
  • Wat je moet eten op de fiets.
  • Hoe je kampen voorkomt.

Onder het sporten s het belangrijk om goed te eten en drinken. Hierdoor zal je jouw sportprestatie tot een goed einde brengen. Sport en voeding is daarom ook vaak het meest onderschatte onderdeel om jouw sportprestatie te behalen. Maar wat moet ik dan eten? In dit blog geven wij jou hier verschillende tips voor.

Wat moet ik eten voor dat ik ga sporten?

Het is niet alleen belangrijk om tijdens het sporten goed op je voeding te letten maar ook voor en na het sporten. Zo is het belangrijk om voor het sporten genoeg te drinken zodat je krampen onder sporten voorkomt. Het helpt om een sportdrank te nemen. In deze dranken zitten vele mineralen en vitamine verwerkt waardoor de drank sneller wordt opgenomen door het lichaam. En je dus minder snel krampen krijgt.

Wat moet ik eten nadat ik heb gesport?

Sport-en-voeding

Daarnaast is het belangrijk om voor het sporten genoeg koolhydraten te eten. Koolhydraten zijn suikers die het lichaam voorzien van energie. Hierdoor zal je jouw sportprestatie beter eindigen dan wanneer je niet of slecht eet.  Ook na een inspanning is het belangrijk om goed te eten. Zorg dat het lichaam voldoende eiwitten binnenkrijgt zodat de spieren kunnen herstellen. Een eiwittendrank, magere kwark en een reep kunnen hierbij helpen. Tot zover alles over sport en voeding voor naast het sporten.

Maar wanneer jij gaat voor duursporten is het misschien nog wel belangrijker om tijdens het sporten voldoende te eten en te drinken. In ons assortiment hebben wij genoeg producten die jou kunnen helpen bij het voeden van het lichaam tijdens het sporten. Vindt ons assortiment onder de categorie “Voeding”.

Wat te eten tijdens het sporten?

In het begin van de training of wedstrijd is je lichaam nog helemaal fris en werkt het verteringsstelsel in het lichaam nog naar behoren. Het is belangrijk dat je in het begin van jouw training of wedstrijd genoeg “vast voedsel” eet. Het is aan te raden om het eerste uur gebruik te maken van 1 á 2 sportrepen. Naast de sportreep is het ook belangrijk om gebruik te maken van een sportgel. Deze zijn er in verschillende varianten. Maar het belangrijkste is dat zij zorgen voor energie in het lichaam.

Na enige tijd zal je merken dat je lichaam minder trek krijgt in “vast voedsel” zoals een sportreep. Echter is het wel belangrijk om te blijven eten. Dit doe je het liefste met vast voedsel maar wanneer je niet meer anders kunt. Kan je op volledig overschakelen op sportgelletjes. Zo blijf je jouw lichaam voorzien van brandstof en zal je een betere prestatie neerzetten.

Overigens is het wel handig om erop te letten dat een menselijk lichaam maximaal 150 kcal per uur kan verwerken. Alles wat je dus meer eet heeft enkel een negatief effect op het lichaam. Wil je het zo efficiënt mogelijk doen? Dan zal je rond de 90 kcal per uur moeten eten. Niet ieder lichaam is hetzelfde daarom zeggen wij ook “rond” de 90 kcal. Maar door 90 kcal per uur te eten worden alle voedingsstoffen efficiënt opgenomen door het lichaam.

Ik kan niet meer drinken dan ik al doe

Krampenkoker-sportvoeding-born-magnesium-liquid-
Krampenkoker sportvoeding Born magnesium liquid

Ook zal het lichaam meer vocht verliezen dan jezelf kunt innemen. Om nog verder te voorkomen dat je krampen krijgt kan je gebruik maken van een Born krampenkoker. Dit is een klein buisje met een vloeibare vloeistof vol mineralen en vitaminen. Een krampenkoker is vele malen effectiever dan het drinken van een bidon. Alleen is echter vaak pas op het einde van jouw training of wedstrijd nodig. Dit omdat een bidon met sportdrank in het begin nog voldoende wordt opgenomen door het lichaam.

Door middel van deze blog hopen wij jou meer informatie het hebben gegeven over sport en voeding. Omdat iedere sporten vaak vast houdt aan zijn eigen sportvoedingsmerk hebben wij de blog redelijk algemeen gehouden. Maar naast sportvoeding zijn er nog vele andere dingen die je zou moeten mee hebben in de fietstas. Zo ben je ervan verzekerd dat jij de fietstocht tot een goed einde zult gaan brengen.