Bidon voor op de racefiets

Bidon voor op de racefiets

Bidon-voor-op-de-racefiets
Op de markt zijn er verschillende bidonnen te verkrijgen, maar wat is nou het verschil en wat is de beste bidon? In deze blog gaan wij kort in op alle kleine verschillen tussen de ene bidon en de andere bidon. Want laten we eerlijk wezen alle bidonnen zijn ervoor om jou sportdrank of water mee te nemen onder het sporten. De verschillen tussen de bidonnen zijn daarom niet heel groot.

Inhoud van de bidon

In eerste instantie kan je kiezen tussen verschillende grote van de bidon. Zo zijn er bidonnen met een inhoud van 750 milliliter en een inhoud van 500 milliliter. De bidon met een inhoud van 500 milliliter is in de wielersport de meest voorkomende variant bidon. Dit komt doordat een 500 milliliter bidon steviger in de bidonhouder geplaatst zit en daardoor onderweg minder snel verloren wordt. Dit sluit natuurlijk niet uit dat het gewoon mogelijk is om een 750 milliliter bidon mee te nemen in de bidonhouder. Met warm weer is dit zeker geen overbodige luxe.

Grote-bidon-Born-bidon-750-ml-rood
Koop hier jouw grote Born bidon.
Grote-zwarte-bidon-Tacx-750ml
Koop hier jouw grote zwarte bidon.

 

 

 

 

 

Style van de bidon

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een bidon aan te schaffen die bij de kleuren van je fiets past. Dit is natuurlijk een super mooi gezicht maar of dit de meest handigste optie is weten wij niet. Wellicht is het handiger om een doorzichtige bidon aan te schaffen. Zo kan jij onder het fietsen altijd gemakkelijk zien hoeveel drank jij nog in je bidon hebt. Wil je een bidon met een lange levensduur? Dan is het wellicht verstandig om een totaal zwarte bidon aan te schaffen. Bij het pakken van de bidon uit de bidonhouder kunnen er strepen ontstaan bij een witte of transparante bidon. Dit zelfde geld voor viezigheid van de weg of remblokken die terecht komen op de bidon. Deze zijn er vaak moeilijk tot niet af te wassen. Het nadeel van een zwarte bidon is echter dat de drank met warme temperaturen eerder warm wordt.

Zwarte-bidon-Tacx-wielrennen-500ml
Koop hier jouw zwarte bidon 500 ml.
Fietsbidon-500ml-rood-wit
Koop hier jouw Born bidon 500 ml

Bianchi-Bidon-Celeste-600ml

Koop jouw Celeste Bianchi bidon.

 

 

 

 

 

 

 

Biologisch afbreekbare bidon

Alle bidonnen in het assortiment van Pedaalslag zijn biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat deze uit zichzelf composteren in de grond, wanneer de bidon in de natuur terecht komt. Dit is een ontwikkeling die de laatste 10 jaar zichzelf heeft voortgezet in de wereld van de bidon. Echter is dit een ontwikkeling die veel al alleen wordt toegepast bij het ontwikkelen bij een bidon voor het fietsen.

 

Tip voordat je de bidon gebruikt

Verder is het belangrijk om de bidon voor gebruik even uit te wassen en om te spoelen met warm/kokend water. Dit zorgt ervoor dat de vieze fabrieksgeur en smaak van de bidon afgaat. En jij optimaal kunt genieten van jouw sportdrank of water.

 

Waarmee vul je jouw bidon?

Nu je een bidon hebt is het handig om te weten waarmee jij je bidon kan vullen. Door tijdens het ieten de juiste dranken te nemen voorkom je krampen en/of uitputting. In onze blog over sportvoeding lees je hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *