Wielrennen routes

Routes wielrennen

In dit blog lees je:

  • De leukste wielerroutes in heel Nederland.
  • Hoe je jezelf laat verrassen.
  • Welke fietsnavigatie je nodig hebt om een GPX-bestand te gebruiken.

Je bent al een tijdje aan het fietsen en je bent uitgekeken op je eigen omgeving. Daarom besluit je om eens een keer met de auto naar een totaal nieuw gebied te gaan. Maar welk gebied is nou echt aan te raden en waarom? Bij het ontdekken van een nieuwe omgeving is het altijd aan te raden om extra sportvoeding mee te nemen. Want voor je het weet verdwaal je en duurt de fietsrit veel langer dan gedacht. Daarom vertellen wij jou in deze blog meer over wielrennen en de verschillende routes.

Fietsen op de Veluwe is puur natuur

Heerlijk om van de natuur te genieten. De Veluwe is een gemakkelijk maar mooi gebied voor iedere fietser. Wil je onderweg vooral heerlijk fietsen en genieten. Dan is de Veluwe zeker een aanrader. Doordat de Veluwe beschermd natuurgebied is waan je jezelf alleen op de wereld. Verder zijn er enkele goede horecazaken waar je kunt genieten van heerlijke koffie en gebak.

Wind is de grootste tegenstander in Zeeland

routes voor het wielrennenDe provincie waar vele wedstrijden eindigen in waaiers. Ja zeker we hebben het over Zeeland. De gehele provincie is voorzien van uitstekende wegen en weinig stoplichten. Daarnaast is het in Zeeland erg rustig waardoor je lekker door kunt fietsen.

De enige tip die we hierbij geven is wel. Vermijd de toeristische dorpjes zoals Domburg en Burgh-Haamstede. Verder is er nog een nadeel aan Zeeland. Er staat altijd een stevige wind alsof je tegen een muur fietst.  Dus voor de fietser die steker terug wilt komen van zijn trainingsrit is dit nadeel een super voordeel.

Fietsen in Limburg zorgt voor extremen

Misschien wel het meest bekende fietsterrein van Nederland is Limburg wel. Met Limburg bedoelen we eigenlijk enkel Zuid-Limburg. Het terrein waar jaarlijks de Amstel Goldrace plaatsvindt. In het heuvelige landschap liggen alle heuvels/bergen vlakbij elkaar. Naast dat het in Limburg zelf mooi fietsen is, is het ook heel gemakkelijk om de rustigere wegen in Duitsland (richting Monschau) of België (richting Spa) te ontdekken. Verder is er zijn er in Zuid-Limburg zat terrasjes te vinden voor een tussenstop. Kortom, in Limburg kan iedere wielrenner van elk niveau vol aan de slag met uitdagingen.

Fietsen in Brabant is puur genieten

Fietsroute

Ga je dichter bij huis wielrennen? Dan kan je in Brabant goed uit de voeten voor Wielrennen en verschillende routes. De grootste provincie van Nederland bied natuurlijk de ook heel wat op fietsgebied. In Brabant is iedereen gek van het fietsen. Daarom zal je onder je fietsrit veel andere wielrenners tegenkomen. Het voordeel aan fietsen in Brabant is dat de wegen veel al in goede staat verkeren, er weinig stoplichten zijn en er meestal weinig wind staat. Dit maakt dat de beginnende wielrenner zeker eens een uitstapje moet maken naar het gezellige Brabant. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf om te bepalen hoever je wilt fietsen en welke route dat je daarbij neemt.

Geen tijd om zelf een route uit te stippelen?

Mocht je geen tijd hebben om zelf een route uit te stippelen. Dan biedt een een fietsnavigatie de uitkomst. Je geeft in de fietscomputer aan hoeveel kilometer je wilt fietsen en de Mio Cyclo fietscomputer geeft je 3 verschillende routes.

Liever een georganiseerde fietstocht?

Ben je het zelf fietsen even zat en wil je een nog leukere fietservaring? Wellicht is een georganiseerde fietstocht wel iets voor jou. Wij hebben in ieder geval een aantal van de leukste en bekendste fietstochten voor jou op een rijtje gezet.

Het aantal Kilometers tellen

Je bent aan het fietsen maar wilt natuurlijk wel weten hoeveel kilometers je inmiddels hebt afgelegd. Zo kan je de planning van je voeding hierop aanpassen en een hongerklop voorkomen. Maar met welke fietscomputer kan ik het beste mijn inspanning indelen? En welk budget past bij welke fietscomputer? Om deze reden hebben wij de verschillende fietscomputers voor jou uitgetest.