Wielrennen routes

Wielrennen routes

Wielrennen-routes

Je bent al een tijdje aan het fietsen en je bent uitgekeken op je eigen omgeving. Daarom besluit je om eens een keer met de auto naar een totaal nieuw gebied te gaan. Maar welk gebied is nou echt aan te raden en waarom?

 

Fietsen op de Veluwe is puur natuur.

Heerlijk om van de natuur te genieten. De Veluwe is een gemakkelijk maar mooi gebied voor iedere fietser. Wil je onderweg vooral heerlijk fietsen en genieten. Dan is de Veluwe zeker een aanrader. Doordat de Veluwe beschermd natuurgebied is waan je jezelf alleen op de wereld. Verder zijn er enkele goede horecazaken waar je kunt genieten van heerlijke koffie en gebak.

Wind is de grootste tegenstander in Zeeland

De provincie waar vele wedstrijden eindigen in waaiers. Ja zeker we hebben het over Zeeland. De gehele provincie is voorzien van uitstekende wegen en weinig stoplichten. Daarnaast is het in Zeeland erg rustig waardoor je lekker door kunt fietsen.

De enige tip die we hierbij geven is wel. Vermijd de toeristische dorpjes zoals Domburg en Burgh-Haamstede.

Verder is er nog een nadeel aan Zeeland. Er staat altijd een stevige wind alsof je tegen een muur fietst.  Dus voor de fietser die steker terug wilt komen van zijn trainingsrit is dit nadeel een super voordeel.

Fietsen in Limburg zorgt voor extremen.

Fietsen in limburg

Misschien wel het meest bekende fietsterrein van Nederland is Limburg wel. Met Limburg bedoelen we eigenlijk enkel Zuid-Limburg. Het terrein waar jaarlijks de Amstel Goldrace plaatsvindt. In het heuvelige landschap liggen alle heuvels/bergen vlakbij elkaar. Naast dat het in Limburg zelf mooi fietsen is, is het ook heel gemakkelijk om de rustigere wegen in Duitsland (richting Monschau) of België (richting Spa) te ontdekken. Verder is er zijn er in Zuid-Limburg zat terrasjes te vinden voor een tussenstop.

Kortom, in Limburg kan iedere wielrenner van welk niveau vol met uitdagingen.

Fietsen in Brabant is puur genieten.

De grootste provincie van Nederland bied natuurlijk de ook heel wat op fietsgebied. In Brabant is iedereen gek van het fietsen. Daarom zal je onder je fietsrit veel andere wielrenners tegenkomen. Het voordeel aan fietsen in Brabant is dat de wegen veel al in goede staat verkeren, er weinig stoplichten zijn en er meestal weinig wind staat. Dit maakt dat de beginnende wielrenner zeker eens een uitstapje moet maken naar het gezellige Brabant.

 

Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf om te bepalen hoever je wilt fietsen

wielrennen routes
Koop hier voordelig jouw Mio fietsnavigatie!

en welke route dat je daarbij neemt.

Geen tijd om zelf een route uit te stippelen?

Mocht je geen tijd hebben om zelf een route uit te stippelen. Dan biedt een Mio fietsnavigatie de uitkomst. Je geeft in de fietscomputer aan hoeveel kilometer je wilt fietsen en de Mio fietscomputer geeft je 3 verschillende routes.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *