Wat je volgens expert nodig hebt als je sportvoeding koopt

sportvoeding-kopen

In dit blog lees je:

  • Wat je moet doen in je Bidon.
  • Welke sportrepen en sportgellen je nodig hebt.
  • Hoe je meteen van kramp afkomt.

Het kopen van sportvoeding doe je natuurlijk om jouw sportprestatie te doen slagen. Vaak heb is het pas nodig om sportvoeding te kopen wanneer jouw inspanning langer dan een uur duurt. Wanneer je op de grens van één uur zit. Is het verstandig om altijd een sportgelletje te nemen. Deze worden sneller opgenomen in het lichaam en zijn een stuk makkelijker in te nemen. Door voldoende te eten en drinken tijdens de inspanning voorkom je een hongerklop.

Wat moet ik eten en drinken tijdens het fietsen?

Sportvoeding-volgens-expert

Wanneer je beschikt over een bidon kan het nooit kwaad om gebruik te maken van een sportdrank. Dit zorgt ervoor dat het lichaam genoeg vocht opneemt. Dit zal voorkomen dat je krampen krijgt onder het sporten en zal je lichaam helpen te herstellen.

Wanneer je op pad gaat voor een langere duursport zoals wielrennen of het lopen van een marathon dan is het verstandig om voldoende sportvoeding te kopen. Natuurlijk zit er een groot verschil in het type sportvoeding dat je kunt kopen. Zo kan je gebruik maken van sportrepen, gelletjes en sportdranken.

Vooral in het begin van je inspanning functioneert het lichaam nog naar behoren. Daarom is het aan te raden om vooral dan vooral vaste sportvoeding in te nemen zoals een sportreep. Wanneer de inspanning vordert kan je gebruik maken van gelletjes. Deze zijn makkelijker in te nemen en te verteren voor het lichaam. Blijf de gehele inspanning genoeg drinken. Vooral in het begin zal je jezelf moeten dwingen om te drinken, ook al heb je geen dorst. Door dit te doen voorkom je dat je aan het einde van de inspanning krampen krijgt. Ook  voorkom je door goed te eten en drinken een hongerklop.

Vergeten te drinken? Er is een noodoplossing

Krampenkoker-sportvoeding-born-magnesium-liquid-
De krampenkoker van Born.

Wanneer je op het einde van de inspanning toch krampen krijgt kan je al nood oplossing altijd nog een krampenkoker nemen. Dit is een vloeistof vol met mineralen en vitaminen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het super snel wordt opgenomen door het lichaam.

In ons assortiment hebben wij sportvoeding van de twee grootste merken op het gebied van sportvoeding. Zo kan je bij Pedaalslag.nl sportvoeding kopen van de merken Born en SIS. Her assortiment bestaat uit sportrepen, gelletjes, dranken en krampkokers.