In dit blog lees je:
- Welke drukmeter het makkelijkste is.
- Een Locksysteem essentieel is.
- Wat het handvaat zo comfortabel maakt.
Fietsen gat natuurlijk het lekkerst en makkelijkste met een paar harde banden. In deze blog behandelen wij daarom een fietspomp met drukmeter. Met een goede fietspomp voorzie je de fietsband op een makkelijke manier van de juiste druk. zo voorkom je lekke fietsbanden en een tegenwerkende rolweerstand. Het fietsen met zachte fietsbanden zorgt er namelijk voor dat je meet weerstand ondervindt tijdens het fietsen. Ook kan het wel eens voorkomen dat je tijdens het fietsen een lekke band hebt. Wanneer dit het geval is wil je zo snel mogelijk het wisselen van de fietsband in werking zetten. Door daarbij ook nog een goede stevige minipomp te gebruiken kan je de meeste druk in de fietsband krijgen en de rolweerstand weer beperken.
Een duidelijke drukmeter
Bij een fietspomp met een drukmeter is het belangrijk dat de drukmeter duidelijk genoeg is. Door een opvallende wijzer is het gemakkelijk af te lezen hoe hard de fietsbanden opgepompt zijn. Met behulp van de drukmeter zorg je ervoor dat beide banden op dezelfde druk staan. Ook kan je hierdoor beter inspelen op de weersomstandigheden. Want wanneer het wegdek nat is, zullen de banden zachter gezet worden. Dit zorgt dan weer voor meer grip op de weg.
Comfortabel handvat en voetsteun
De comfortabele hard kunststof handgrip zorgt er in combinatie met het stabiele voetstuk voor dat je genoeg en gemakkelijk lucht in de banden kan pompen. Dit in combinatie met een lange pompbuis zorgt ervoor dat de fietsbanden heel erg gemakkelijk opgepompt kunnen worden zo kunnen de fietsbanden met een goede fietspomp tot wel 11 bar/160 PSI worden opgepompt. Dat je makkelijker een fietsband oppomp met een grote fietspomp dan met een kleine is echt wel een vuistregel. Dit is te verklaren door twee verschillende invloeden. De langere pompbuis zorgt ervoor dat je meer lucht per keer dat je pomp in de fietsband duwt. Maar lichamelijk merkbaardere variabele is dat je met een grote fietspomp een natuurlijkere houding kan aannemen. Heb je een kleine fietspomp? Dan sta je vaak erg verkrampt te pompen en zal je eerder last in je rug krijgen. Ons advies is dan ook om een lange grote fietspomp te kopen die voorzien is van een duidelijke drukmeter en waarvan de pompbuis is gemaakt van aluminium. De aluminium behuizing zorgt namelijk voor een veel langere levensduur van de fietspomp.
Pompkop met locksysteem
De multifunctionele pompkop is geschikt voor verschillende soorten ventielen. Zo kunnen er banden met een Hollands-, Frans-, en autoventiel worden opgepompt. Dit maakt dat een fietspomp die voorzien is van een multifunctionele pompkop uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Zelf hebben de meeste van onze collega’s een fietspomp met multifunctionele pompkop. Weet je zeker dat je enkel fietsbanden met Hollandse en Franse ventielen gaat oppompen? Dan kan je het beste gaan voor de fietspomp van SKS. Dit is een fietspomp van echte Duitse kwaliteit. Het enige nadeel van deze fietspomp is dan weer dat het rubber in de pompkop snel slijt. Wil je geen gedoe? Dan is een fietspomp met multifunctionele pompkop geschikt voor jou. De kop is voorzien van een locksysteem wat inhoudt dat de pompkop geklemd wordt op het ventiel. Hierdoor schiet de pompkop, ook niet onder hoge druk, van het ventiel af.
Wat is dan de beste fietspomp voor jouw?
Iedere wielrenner heeft andere wensen en bij deze wensen horen natuurlijk ook andere producten. Wat betreft een fietspomp kan er gekozen worden voor een fietspomp voor onderweg of één voor thuis. Tijdens het fietsen wil je zoveel mogelijk gewicht proberen te besparen. Daarom is het niet mogelijk om een grote fietspomp mee te nemen. Maar wanneer je onderweg lekrijdt wil je graag snel een harde fietsband. Een CO2 fietspomp helpt jou snel en gemakkelijk aan een harder band van zo’n 8 bar.